Δήμος Χαλκηδόνος : Πρόταση για ΕΚΤΑΚΤΟ Δημοτικό Συμβούλιο !

Πρόταση για ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΣ
Αξιότιμε κ. Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου,
Ο Δήμος μας δοκιμάζεται όπως και όλη χώρα από την παγκόσμια πανδημία του Κορωναιού SARS-CoV-2 και την ασθένεια που προκαλεί COVID-19.
Χρειάζεται εγρήγορση, ετοιμότητα, αλληλεγγύη, συνέργεια και συνεργασία, αλλά και με διάθεση εθελοντισμού, πρέπει να εκμεταλλευτούμε όλους του Ανθρώπινους πόρους. ΚΑΝΕΙΣ δεν περισσεύει.
Στο με Αρ.Πρωτ. 4064/16-3-2020, σας ζητήσαμε την
ΑΜΕΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΑΪΟΥ».
Ακόμη και μέχρι σήμερα 24-3-2020 δεν μας απαντήσατε, εκτός και αν θεωρείτε απάντηση, την πρόσκλησή σας για το σημερινό ΔΣ, με θεματολογία που κατά την άποψή μας δεν προσεγγίζει τις δραματικές στιγμές που περνά ο Τόπος μας.
Σας προτείνουμε την αναβολή της σημερινής συνεδρίασης του ΔΣ, αφού κατά την γνώμη μας, πρέπει να συζητηθούν τα παρακάτω θέματα:
• Σύσταση ομάδας διαχείρισης κρίσης (Δημοτικός φορέας Διαχείρισης της πανδημίας), με συμμετοχή και της αντιπολίτευσης, που επιμελώς την αγνοείτε, για την αντιμετώπιση εξάπλωσης του COVID-19.
• Αλήθεια γιατί δεν έχει συνεδριάσει ακόμα η επιτροπή Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας; Είναι αναρμόδια; Δεν μπορεί να βοηθήσει;
• Να παραταθεί, η προθεσμία πληρωμής όλων των βεβαιωμένων οφειλών τρίτων προς το Δήμο μας.
• Αναστολή είσπραξης δημοτικών εσόδων για την ελάφρυνση των τοπικών κοινωνιών και επιχειρήσεων. (ΔΤ, ΔΦ, ΤΑΠ, ΝΕΡΟ, κλπ).
• Απαλλαγή πληρωμής τροφείων σε παιδικούς σταθμούς, για όσους δεν εντάσσονται στα προγράμματα ΕΣΠΑ
• «Eκτακτη Προμήθεια Μεταλλικού Οικίσκου για χρήση από το Κέντρο Υγείας λόγω μέτρων προστασίας για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊου COVID-19.
• Προμήθεια εξοπλισμού πληροφορικής για την παροχή εξ αποστάσεως εργασίας
• Καταγραφή των κατοίκων του Δήμου μας που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν κατά δήλωση τους να εξυπηρετηθούν.
• Τι γίνεται με τις απολυμάνσεις; Έχουμε τελειώσει; Σε πιο στάδιο βρίσκονται τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων στο Δήμο; Τα μέτρα επαρκούν; Εφαρμόζονται; Μπορούμε να ανταποκριθούμε στις Ευάλωτες ομάδες των Δημοτών μας. Χρειαζόμαστε επιπρόσθετα μέτρα; Θέλουμε άμεση ενημέρωση. Αρκούσε και μια εισήγησή σας σε ένα κείμενο, όπου θα μας ενημερώνατε σχετικά. Περιμένουμε..
• Ας ανοίξει επιτέλους ένα κανάλι επικοινωνίας, έτσι ώστε σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο να συμβάλει στην καθολική μας άμυνα, απέναντι στον ΑΟΡΑΤΟ ΕΧΘΡΟ. ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ.
• Ο ιός ΔΕΝ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ.. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε..

Μηντζαρίδης Μηνάς – ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ
Σαραφίδης Κωνσταντίνος – ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΕΥΘΥΝΗΣ
Μηντσιούδης Μαυρουδής – ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ
Μαρκίδης Παναγιώτης – ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠEIΡΩΣΗ

Αποτέλεσμα εικόνας για δημοσ χαλκηδονοσ