Δήμος Χαλκηδόνος : ” Μαζί θα προχωρήσουμε… Δημότης Online !

Γιατί αυτά που μας ενώνουν τώρα, αξίζουν περισσότερο από αυτά που μας χώριζαν …
Έφτασε η ώρα. Η στιγμή που θα σμίξουν τα αηδόνια στα κλαδιά κι οι κούρκες στα λιβάδια.
Η πολυπόθητη σύμπραξη  (  Μία αναβάλλεται την αλλη ανανεωνεται )  που τόσο καιρό την επιθυμούσε διακαώς ο Δήμαρχος, πραγματοποιείται επιτέλους. Ίσως όχι με τη μορφή που ήθελαν και οι δύο πλευρές αρχικά. Γιατί οι αντιδράσεις ήταν και είναι πολλές. Όμως το σημαντικό είναι ότι τελικά γίνεται, έστω και με άλλη μορφή. Με αυτήν που είχαμε αναφέρει αν θυμάστε σε προηγούμενη ανάρτησή μας. Με την ανεξαρτητοποίηση και την προσχώρηση – συνεργασία από στελέχη της παράταξης Σαραφίδη. Έστω κι έτσι, βρέθηκε για κάποια πρόσωπα ο τρόπος να βοηθήσουν τον τόπο τους. Γιατί η επιβίωση (του τόπου) είναι σκληρή. Χρειάζεται συμβιβασμούς και νέρωμα στο κρασί από όλους.
Και έτσι πλέον μπορεί κάποιος να δώσει μια εξήγηση γιατί όλο αυτό το χρονικό διάστημα ο δήμαρχος είχε αφήσει κενή στο διοικητικό σχήμα μια έμμισθη θέση, όπως σας είχαμε γράψει εδώ και δυο μήνες. Πιθανότατα γιατί οι συναντήσεις στο Μικρό Μοναστήρι, στο Κλασσικό στα Κουφάλια κλπ προετοίμαζαν το έδαφος.
Σύμφωνα λοιπόν με εγκυρότατες πληροφορίες θα ανακοινωθεί άμεσα η συνεργασία του δημοτικού συμβούλου και υπαρχηγού της ομάδας Σαραφίδη κ. Οκλαλιώτη Ανδρέα με την παράταξη της Διοίκησης. Μια κίνηση που αναμενόταν από καιρό και για την οποία σας είχαμε ενημερώσει εδώ και αρκετούς μήνες.
Θα δούμε αν στη συνέχεια θα ανακοινωθεί και κάποια άλλη προσχώρηση. Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο και για τον ανεξάρτητο κ. Διαμαντή. Θα ξέρουμε σύντομα.
Όσον αφορά τώρα τον κ. Οκλαλιώτη, όλοι θυμούνται ότι άλλα έλεγε πριν δύο χρόνια και τώρα περιμένουμε ότι θα βγει να πει άλλα. Όμως αυτό συμβαίνει στην πολιτική. Τη μία να λένε κάποιοι έτσι και την άλλη να λένε γκιουβέτσι. Η πληροφόρηση μας αναφέρει ότι θα γίνει φιλότιμη προσπάθεια να χρυσωθεί το χάπι, λέγοντας στον κόσμο για κρίσιμες συνθήκες που επιτάσσουν τη συνεργασία για το καλό των δημοτών κλπ κλπ. Τα γνωστά τετριμμένα δηλαδή που λέγονται σε τέτοιες περιπτώσεις.
Όμως ήδη η κριτική που του ασκείται όλο αυτό τον καιρό που συζητείται η συνεργασία του με τον κ. Αναγνωστόπουλο, εστιάζεται στο γεγονός ότι ο κ. Οκλαλιώτης υπήρξε προεκλογικά από τους πιο δριμείς κατήγορους του νυν δημάρχου. Πολλοί φίλοι μάλιστα από τον Άγιο Αθανάσιο με τους οποίους μιλάμε, θυμούνται ακόμη και σήμερα την διαχρονική και έντονη αντίθεση του με τον κ. Αναγνωστόπουλο η οποία πολλές φορές έφτανε στα όρια της πολιτικής κριτικής.
Και μάλιστα κανείς δεν ξεχνάει ότι ο κ. Οκλαλιώτης παρότι ήταν πρόεδρος  της Τ.Ο Χαλκηδόνος της Νέας Δημοκρατίας, επέλεξε στις εκλογές του 2019 όχι μόνο να πάει κόντρα στον κ. Αναγνωστόπουλο ο οποίος προέρχεται από τα σπλάχνα της Νέας Δημοκρατίας στηρίζοντας τον εκ του ΠΑΣΟΚ προερχόμενο κ. Σαραφίδη, αλλά επέλεξε να μην κάνει προεκλογικά ούτε μια συνάντηση μαζί του. Δεν συζήτησε μαζί του προεκλογικά έστω και σε μια κουβέντα την περίπτωση συνεργασίας τους, αλλά επέλεξε εξαρχής να στηρίξει Σαραφίδη απέναντι σε υποψήφιο της δικής του κομματικής παράταξης της οποία μάλιστα ήταν και Πρόεδρος στην Τ.Ο. του Δήμου. Και σήμερα έρχεται να πάρει διοικητική θέση στην παράταξη αυτού με τον οποίον απέφευγε να βρεθεί στο ίδιο τραπέζι.
Μάλιστα και ο ίδιος ο νυν δήμαρχος στο παρελθόν δεν ήθελε ούτε να ακούει για τον κ. Οκλαλιώτη και επέλεξε και εκείνος να μη συνδιαλέγεται για το παραμικρό μαζί του, αφού είναι γνωστό ότι η πολιτική τους κόντρα κρατάει από παλιά. Από την εποχή που και οι δυο συμμετείχαν στο διοικητικό σχήμα Αραμπατζή, από το οποίο ο κ. Αναγνωστόπουλος είχε αποπεμφθεί.
Από τις εποχές εκείνες οι σχέσεις τους ήταν συγκρουσιακές και όπου βρισκόταν ο ένας κατηγορούσε πολιτικά τον άλλον. Όμως το συμφέρον στην πολιτική ενώνει και βουνά. (Το συμφέρον του τόπου εννοούμε και όχι το ατομικό για να μην παρεξηγηθούμε. Έξυπνοι είστε, το καταλάβατε άλλωστε).
Τώρα έφτασε η ώρα, (πάντα για το καλό του τόπου), να δεθούν πολιτικά «εις σάρκα μία» και να προχωρήσουν στον πολιτικό τους γάμο. Και σε αυτό το σημείο, εμείς οφείλουμε να κλείσουμε τα αυτιά μας σε όλους αυτούς που λένε ότι αυτό γίνεται για έμμισθες θέσεις και άλλα τέτοια φαιδρά. Είναι δυνατόν μπροστά στο συμφέρον του τόπου, να υπολογίζει κάποιος τέτοια πράγματα? Η γνώμη μας είναι ότι αυτά είναι για ποταπούς και συμφεροντολόγους λαοπλάνους και σε καμία περίπτωση δεν αγγίζουν τους δυο νέους συνεργάτες.
Τώρα, συνεχίζοντας την πολιτική ερμηνεία των γεγονότων, προκύπτουν κάποια ερωτήματα για τη συνέχεια τα οποία είναι καλό να τα θέσουμε.
Ένα ερώτημα που προκύπτει από την ένταξη Οκλαλιώτη στο διοικητικό σχήμα είναι εάν αυτή η πράξη στηρίζεται πολιτικά και από τον παλιό δήμαρχο κ. Αραμπατζή. Γιατί όλοι γνωρίζουν ότι ο κ. Οκλαλιώτης ήταν πολιτικά σε ρόλο «Άκη» για τον πρώην δήμαρχο. Ο άνθρωπος δηλαδή, της απολύτου εμπιστοσύνης του. Θα έχει ενδιαφέρον λοιπόν να δούμε αν υπάρχουν προσεγγίσεις της διοίκησης και με την πλευρά Αραμπατζή, ο οποίος ενημερώνεται για ότι συμβαίνει. Ή εάν η κίνηση Οκλαλιώτη εδράζεται στην εξυπηρέτηση και ικανοποίηση δικών του αναγκών τις οποίες έχει εντοπίσει. Εννοούμε δηλαδή να εξυπηρετήσει και να ταχτοποιήσει ανάγκες του τόπου τις οποίες έχει ο ίδιος προσωπικά εντοπίσει τα δυο τελευταία χρόνια που ξαναέγινε δημοτικός σύμβουλος και θεωρεί ότι με τη δική του παρουσία στο διοικητικό σχήμα θα επιλυθούν άμεσα.
Επίσης ενδιαφέρον θα έχει η συνέχεια της πολιτικής σχέσης και συνεργασίας μεταξύ Σαραφίδη – Αναγνωστόπουλου. Θα συνεχιστεί ομαλά όπως σήμερα; Αν και όλοι σχεδόν στοιχηματίζουν θετικά για αυτό, από τη στιγμή που ο κ. Σαραφίδης παραμένει στο ΚΕΚ Νεφέλη ως Συντονιστής, με την σύμφωνη γνώμη Αναγνωστόπουλου. Δεν υπάρχει κάτι που να δείχνει ότι αυτές οι μεταξύ τους σχέσεις συνεργασίας και εμπιστοσύνης θα διαταραχθούν στο μέλλον. Ο κ. Αναγνωστόπουλος έχει βρει στο πρόσωπο του κ. Σαραφίδη έναν πολιτικό συνοδοιπόρο με τον οποίον πορεύονται από κοινού την οδό της κοινής προσπάθειας για την επίλυση των προβλημάτων του Δήμου μας, αφού αυτό που κυρίως τους δένει αμφότερους, είναι το συμφέρον του τόπου και η επίλυση των προβλημάτων της κοινωνίας μας. Για αυτό πασχίζουν και οι δύο.
Μεγάλο ενδιαφέρον όμως θα έχει και η αντίδραση μελών της δημαρχιακής παράταξης. Είναι πολλοί αυτοί οι οποίοι δεν βλέπουν με καλό μάτι την ένταξη Οκλαλιώτη. Δεν ξεχνούν τον προεκλογικό πόλεμο εναντίον τους και επίσης τη σύμπραξή του τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών με την παράταξη Μηντσιούδη. Μαθαίνουμε λοιπόν ότι τους προβληματίζει έντονα το πώς να συνεργαστούν τώρα με ένα πρόσωπο το οποίο τους πολέμησε τόσο έντονα και τόσο συγκρουσιακά τη δεύτερη Κυριακή. Κάτι είναι έτοιμο λοιπόν να εκραγεί στην παράταξη της διοίκησης. Έτοιμο από καιρό μου λένε κάποιοι. Επίσης ότι κάποιος στο Παρθένιο μεριά, κάνει πολύ υπομονή όλο αυτό τον καιρό, αλλά κοντεύει πλέον να σκάσει. Αναρωτιέται και ανησυχεί πως να διαχειριστεί στην κοινωνία αυτά που γίνονται.
Η αντιπολίτευση πάντως περιμένει ως «μάνα εξ ουρανού» την ανακοίνωση της συνεργασίας. Θεωρεί ότι η κίνηση αυτή είναι βούτυρο στο ψωμί της και ότι όχι μόνο δεν θα ισχυροποιήσει ουσιαστικά τη διοίκηση και το δήμαρχο, αλλά θα είναι η αρχή της διάλυσης τους και η αιχμή του βέλους στην πολιτική τους κριτική. Η γνώμη τους είναι ότι η προσέγγιση με Οκλαλιώτη δεν έχει να δώσει κάτι πολιτικά αξιοποιήσιμο στη διοίκηση, θεωρώντας ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο έδωσε ότι είχε να δώσει εδώ και χρόνια στα δημοτικά δρώμενα και η πολιτική του πορεία ως πολιτικό μέγεθος τα τελευταία χρόνια είναι συνεχώς φθίνουσα.
Είναι σίγουροι, όπως μάθαμε, ότι όλο αυτό θα χτυπήσει πολύ άσχημα στον κόσμο και θα στοιχίσει πολιτικά στη διοικητική παράταξη και στον ίδιο το δήμαρχο ο οποίος επιλέγει να συνεργαστεί με ότι κατηγορούσε. Και ισχυρίζονται στις συζητήσεις τους ότι οι δημότες καταλαβαίνουν για ποιους λόγους και για ποιες αιτίες γίνεται αυτή η συνεργασία.
Πέρα από την ενημέρωση την οποία σας κάναμε παραπάνω, εκφράζοντας τώρα και τη δική μας πολιτική άποψη, θέλουμε να σημειώσουμε ότι αυτή η εξέλιξη που κυοφορούνταν επί τόσο καιρό, δείχνει την ουσιαστική πολιτική απομόνωση και περιθωριοποίηση του νυν δημάρχου. Αναγκάζεται πλέον ο αρχηγός της διοίκησης και συνεργάζεται με όσους κατηγορούσε και απαξίωνε πολιτικά πριν δυόμισι χρόνια. Με όσους τον πολέμησαν με λυσσώδη πολιτικό τρόπο πριν λίγο καιρό. Βλέπει ότι είναι αδύνατο να αντιμετωπίσει και να σταθεί για τα επόμενα δύο χρόνια μόνο με τις δυνάμεις τις δικής του παράταξης απέναντι στις επιθέσεις Μηντσιούδη – Μηντζαρίδη – Ευσταθιάδη και ψάχνει εναγωνίως «πολιτικές πατερίτσες».
Και βέβαια σε αυτό έχει ο ίδιος το μεγάλο μερίδιο ευθύνης, αφού με τη στροφή που έκανε πριν ενάμισι χρόνο διαγράφοντας τον κ. Ευσταθιάδη (ο οποίος από μόνος του θα ήταν σήμερα ένα ισχυρό ανάχωμα για τον ίδιο το δήμαρχο), τον έστειλε απέναντί του. Όμως ο καθένας σε αυτή τη ζωή ότι βρίσκει μπροστά του το βρίσκει εξαιτίας των αποφάσεών του. Θεωρούμε λοιπόν ότι πλέον ο κ. Αναγνωστόπουλος ευρισκόμενος σε δεινή πολιτική θέση αναγκάζεται τώρα να ρίξει νερό στο κρασί του, να κάνει την τριχιά τρίχα και να πάει σε μια πολιτική συνεργασία με έναν παλιό πολιτικό του εχθρό.
Στριμωγμένος πλέον στη γωνιά ο δήμαρχος, με μια μικρή ομάδα που δεν μπορεί να τον υποστηρίξει και να αρθρώσει πολιτικό λόγο, πολιτικά αποδυναμωμένος, μη έχοντας να παρουσιάσει κάποιο σοβαρό έργο, κάνει μια κίνηση που πιστεύει ότι θα τον βοηθήσει να επιβιώσει πολιτικά. Και το ερώτημα βέβαια είναι ότι πως ο κ. Αναγνωστόπουλος ο οποίος εμφανιζόταν ως ο εκφραστής του νέου, του αγνού  και του ανατρεπτικού, έρχεται τώρα να συνεργαστεί με τον κ. Οκλαλιώτη, ο οποίος έχει συμπληρώσει περίπου 30 χρόνια στα δημοτικά δρώμενα ?  Ενώ ο ίδιος ο νυν δήμαρχος διατράνωνε πριν δυο χρόνια στην αρχή της τετραετίας ότι θα πάει μέχρι τέλους έστω και μόνος χωρίς συνεργασίες?
Κατά τη γνώμη μας μετά την επικείμενη ένταξη Οκλαλιώτη στο διοικητικό σχήμα και πιθανόν ενός – δυο άλλων ακόμα, το πολιτικό παιχνίδι ανοίγει πλέον και εισερχόμαστε σιγά σιγά σε περίοδο προεκλογικών ζυμώσεων. Ο νυν δήμαρχος παίζει πλέον το τελευταίο του πολιτικό χαρτί και από εδώ και πέρα θα περιμένει. Δεν μπορεί να κάνει πλέον κάτι άλλο πολιτικά. Είναι αναγκασμένος τώρα να περιμένει και να βλέπει στην πορεία να πέφτουν στο τραπέζι και τα χαρτιά των υπολοίπων παιχτών.
Και εδώ οφείλουμε να τονίσουμε το εξής : μην εκπλαγείτε αν στο τέλος της χρονικής διάρκειας αυτής της κλεψύδρας, δείτε να ΜΗΝ υπάρχει στις επόμενες εκλογές στα ονόματα των υποψηφίων δημάρχων και το όνομα του σημερινού δημάρχου.
Όπως επίσης μην εκπλαγείτε αν οδηγηθούμε στις εκλογές ΜΟΝΟ με πρωτοεμφανιζόμενους νέους υποψήφιους δημάρχους. Η πολιτική εικόνα που διαμορφώνεται στο Δήμο μας και την οποία λαμβάνουν οι κεραίες μας, καθώς και η απαξίωση του κόσμου στη σημερινή κατάσταση και σε πρόσωπα τα οποία επί χρόνια κούρασαν, φαίνεται να ευνοεί κάτι τέτοιο.
Και για να αποκαλύψουμε και κάτι εδώ, ήδη έχουμε πληροφορηθεί τις κινήσεις και τις συνεχείς συναντήσεις του πρώην Αντιδημάρχου κ. Ευσταθιάδη καθώς και ενός άλλου πρωτοεμφανιζόμενου υποψηφίου από τα Κουφάλια του οποίου το όνομα του μας ζητήθηκε να μην το γράψουμε ακόμη. Μαθαίνουμε ότι το κλίμα που διαμορφώνεται στην κοινωνία για τους παραπάνω, είναι ιδιαίτερα θετικό.
Αυτά προς το παρόν. Αναμένουμε τις ανακοινώσεις, το Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την άλλη εβδομάδα.
ΥΓ Είμαστε γνώστες της συνάντησης προ ημερών μεταξύ Αρη, Φώτη και Κώστα. Σύντομα θα σας έχουμε σχετικό ρεπορτάζ.

 

Δημότης Online