Δήμος Χαλκηδόνος ΕΚΤΑΚΤΟ : Τεράστιο οικονομικό και ηθικό ζήτημα στον Δήμο Χαλκηδόνος

ΡΕΠΟΡΤΑΖ : ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ 

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο

ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ

ΖΗΤΗΜΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ

Το ” Vima Thess” για μια ακόμη φορά φέρνει σε αποκλειστικότητα ένα θέμα που θα ταράξει τα θεμέλια της διοίκησης του δήμου Χαλκηδόνος.

Νέα βόμβα έσκασε στο δήμο Χαλκηδόνος. Για έλλειψη διαφάνειας και απόκρυψη οικονομικών στοιχείων κατηγορείται ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου ΚΑΠΗ και Παιδικών Σταθμών κ Κορδονούρης Μένιος από μέλος της διοίκησης του Νομικού Προσώπου.

Συγκεκριμένα η εν λόγω σύμβουλος έστειλε στις 5/22021 επιστολή στον κ Κορδονούρη στην οποία τον κατηγορεί ότι : «προχωρεί σε οικονομικές συμφωνίες και συναλλαγές με τους προμηθευτές χωρίς να ενημερώνει το διοικητικό συμβούλιο »…

Στη συγκεκριμένη επιστολή η σύμβουλος ζητούσε μεταξύ άλλων από τον κ. Κορδονούρη να της στείλει αναλυτικά τα οικονομικά στοιχεία του Νομικού Προσώπου του Δήμου Χαλκηδόνος, αναλυτική λίστα αγορών για το 2020 και αναλυτική ενημέρωση για τα οικονομικά προγράμματα του Νομικού Προσώπου.

Από την πλευρά του ο κ Κορδονούρης της απέστειλε επιστολή στην οποία της ανέφερε μόνο της ονομασίες των προμηθευτών και τις αγορές σε είδη, αλλά χωρίς να της δίνει τα οικονομικά στοιχεία.

Όμως στο δημοτικό συμβούλιο ο κ Κορδονουρης ανέφερε ψευδώς, κατά την κα σύμβουλο, ότι : «είναι πλήρως ενημερωμένη στα πάντα όλα καθώς και στα χρηματικά υπόλοιπα» ( 1:25:50 το σημείο του βίντεο όπου αναφέρεται στο πρόσωπό της )

Η κα Πρίντζιου επανήλθε με νέα επιστολή προς τον δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους στην οποία καταγγέλλει τον κ Κορδονούρη με βαρύτατες κατηγορίες, ότι : αποφεύγει συνειδητά να ενημερώσει για τα οικονομικά πεπραγμένα τα μέλη του Δ.Σ. , αποφεύγει να τους παρουσιάσει τα τιμολόγια αγορών, αποφεύγει να κάνει συμβούλια δια τηλεδιάσκεψης .

Μάλιστα η κ Πριντζιου ρωτάει :

Που πήγαν οι αγορές?

Ποιες πληρωμές έγιναν και που?

Ποιους αφορούν οι προμήθειες?

Τέλος κατηγορεί τον πρόεδρο κ Κορδονούρη και την αντιπρόεδρο κα Κωστοπούλου ότι σκοπός τους είναι να κλείσουν το Νομικό Πρόσωπο για τα ΚΑΠΗ και τους Παιδικούς Σταθμούς.

Το θέμα, εξαιτίας της σοβαρότητας των καταγγελιών, όπως καταλαβαίνουμε όλοι είναι για Εισαγγελέα.

Θα πρέπει όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι να πάρουν θέση αλλιώς είναι συνυπεύθυνοι. Είναι δυνατόν να μην ενημερώνεται επί ένα χρόνο το συμβούλιο για τις οικονομικές συμφωνίες και προμήθειες και να τις κάνει μόνος του ο πρόεδρος χωρίς να δίνει σε κανέναν λογαριασμό?

Τέλος το “Vima Thess” φέρνει σε αποκλειστικότητα στην δημοσιότητα τις τρεις «επίμαχες» επιστολές που θα ταράξουν τη δημοτική Αρχή και θα πρέπει να προβληματίσουν τον δημότη για τον τρόπο που ασκείται η διοίκηση σήμερα από την παράταξη του δημάρχου.

Άραγε ο κ. Αναγνωστόπουλος θα τολμήσει να λειτουργήσει όπως στο δήμο Δέλτα όπου πρόσφατα έστειλαν στον Εισαγγελέα για προανάκριση τα πεπραγμένα της Αβαθμιας Επιτροπής Παιδείας?

Περιμενουμε την αντίδραση του δημάρχου κ Σ. Αναγνωστόπουλου με μεγάλο ενδιαφέρον …

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΟΡΔΟΝΟΥΡΗ 1

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΤΗΣ Κ ΠΡΙΝΖΙΟΥ

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.