Δήμος Χαλκηδόνος : Αποτίμηση των εκλογών / Δήμοτης ONLINE

“ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ  –  ΒΑΛΑΜΕ ΑΚΟΜΑ ΕΝΑΝ ΣΤΟ ΣΑΚΟΥΛΙ”
Πάμε να κάνουμε μια αποτίμηση των εκλογών που έγιναν Κυριακή μεσημέρι για Προεδρείο Δημοτικού Συμβουλίου, Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής στο Δήμο σύμφωνα με  πληροφορίες μας :
Λοιπόν.  Η Σύμπραξη Αναγνωστόπουλου Σαραφίδη έβαλε σήμερα στο σακούλι της και τον ανεξάρτητο κ. Στεργιάδη. Μπροστά στον κίνδυνο της εκλογής στην Οικονομική Επιτροπή του κ. Ευσταθιάδη , δόθηκε απεριόριστη στήριξη από τους δύο στον εκλεκτό τους κ. Στεργιάδη. Και εξηγούμαστε :
Στην εκλογή για την Οικονομική Επιτροπή που διαχειρίζεται τα πιο σοβαρά οικονομικά και διοικητικά ζητήματα του Δήμου,  οι σύμβουλοι – ψήφοι των παρατάξεων Σαραφίδη Αναγνωστόπουλου ήταν συνολικά 17 στους 31 παρόντες. Έλειψε ο κ. Παπαμιχαήλ από την παράταξη του Κώστα,  ο οποίος Παπαμιχαήλ με την απουσία του έστειλε δεύτερο ηχηρό μήνυμα.
Προσέξτε τώρα : από τους 17 συμβούλους της σύμπραξης Σαραφίδη – Αναγνωστόπουλου,  οι 13 (80 %) ΔΙΑΛΕΞΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΕΝΑΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟ.
Τόσο μέλι είχε και τους τράβηξε?
Έτσι από τους 11 συμβούλους – ψήφους  της διοίκησης η διοίκηση ΕΔΩΣΕ ΤΟΥΣ 7 στον κ. Στεργιάδη. Μόνο 4 από τους 11 ψήφισαν τους υποψήφιους της διοίκησης.
Κι από τους 6 παρόντες συμβούλους του κ. Σαραφίδη ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ψήφισε την παράταξή του. Οι άλλοι 5 πήγαν στον κ. Στεργιάδη.
Έτσι ο κ. Στεργιάδης (ένας ανεξάρτητος σύμβουλος) βγήκε πρώτος με 13 ψήφους στην πιο σημαντική Επιτροπή του Δήμου.
Και να πούμε και κάτι ? Αν χρειαζόταν να έπαιρνε και τους 17 , θα έπαιρνε κατά τη γνώμη μας και τους 17. Κι ας έπαιρνε μηδέν η παράταξή τους. Δεν φαίνεται να τους ένοιαζε. Αρκεί να μην έμπαινε μέσα στην Οικονομική ο άλλος.
Ρωτάμε : εσείς τι λέτε? Ήταν προσυνεννοημένο κάτι τέτοιο ?
Ακολούθησε δεύτερος ο κ. Ευσταθιαδης με 9 και ασθμαίνουσα η διοίκηση με 4, η παράταξη Μηντσιούδη με 3 και η παράταξη Σαραφίδη με 1.
Ίδια εικόνα είχαμε και για την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής με τον κ. Στεργιάδη πάλι πρώτο με 13 ψήφους και δεύτερο τον κ. Ευσταθιάδη με 9 και όλες οι άλλες παρατάξεις στους 4,  2 και 1 ψήφους.
Τι δείχνουν τα παραπάνω ?
Ότι Σαραφίδης και Αναγνωστόπουλος τα έδωσαν όλα προκειμένου να μην μπει ο Ευσταθιάδης στις Επιτροπές. Φάνηκε ξεκάθαρα ότι ήθελαν με κάθε τρόπο να αποφύγουν κάτι τέτοιο. Έτσι οι εντολές ήταν σαφείς για τον τρόπο που θα ψήφιζαν οι σύμβουλοί τους και λίγο τους ενδιέφερε αν με τον τρόπο αυτό ουσιαστικά διακωμώδησαν τη διαδικασία εμφανίζοντας τις παρατάξεις τους να μένουν ουραγοί, δέκα ψήφους πίσω από ποιον ???  Από έναν ανεξάρτητο σύμβουλο. Είναι ενδεικτική μάλιστα η περίπτωση του  κ. Κορόνα ο οποίος εξελέγη με 0 ψήφους. Τι τους φόβισε τόσο πολύ άραγε και δεν ψήφισαν ούτε τον ίδιο τους τον εαυτό? Ας βγουν κι ας μας εξηγήσουν επιτέλους.
Ο κόσμος που τους ψήφισε στις εκλογές, άραγε τι λέει για αυτό? Εσείς κύριε Αναγνωστόπουλε τι γνώμη έχετε ? Η διοίκηση του Δήμου 10 ψήφους πίσω από μια υποψηφιότητα ενός ανεξάρτητου;
Όσο για τον κ. Στεργιάδη ο οποίος υπήρξε ιδρυτικό μέλος των Ενεργών Δημοτών και ο οποίος με την πρόσφατη ανεξαρτητοποίησή του οδήγησε την πρώην παράταξή του να μην δικαιούται έδρα, σήμερα ήρθε και της έδωσε το τελειωτικό χτύπημα παίρνοντας ουσιαστικά εκείνος την έδρα που της ανήκε.
Θα ήταν ενδιαφέρον να έκανε μια τοποθέτηση για το αν θεωρεί τιμητικό τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε την παράταξη που τον εξέλεξε σύμβουλο για πρώτη φορά στη ζωή του, αλλά και για το πώς κατάφερε και πήρε τόσο μεγάλη στήριξη από Αναγνωστόπουλο και Σαραφίδη, τους οποίους μάλιστα τόσο έντονα αντιπολιτεύτηκε επί τόσα χρόνια.
Δεν βαριέσαι. Η ουσία είναι ότι από σήμερα πλέον ο κ. Στεργιάδης ανήκει σε αυτό το club  το οποίο στηρίζεται από τους κυρίους Σαραφίδη Αναγνωστόπουλο. Και βέβαια έτσι θα αντιμετωπίζεται από εδώ και στο εξής.
Διάλεξε στρατόπεδο. Επέλεξε πολιτική συνεργασία και πλευρά για το μέλλον. Είναι κι αυτός πλέον μέρος της σύμπραξης. Και ο χρόνος θα δείξει αν δικαιωθεί για την επιλογή του ή αν έκανε τραγικό σφάλμα. Γιατί πλέον η πολιτική του μοίρα, ταυτίστηκε από σήμερα με τη μοίρα αυτών των δύο παρατάξεων.
Και αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι στην Οικονομική Επιτροπή θα έρθουν στο κοντινό μέλλον πολύ οικονομικά σημαντικά ζητήματα για το Δήμο όπως είναι τα led. Θα πρέπει και αυτός αλλά και όλοι τους πλέον να είναι πολύ προσεκτικοί σε ότι ψηφίζουν.
Τελειώνοντας να πούμε και για την εκλογή του προέδρου. Ο κ. Ταχτατζόγλου ξεκινά την θητεία του για τα τελευταία δυο χρόνια, απολαμβάνοντας από σήμερα και επίσημα και της στήριξης της παράταξης Σαραφίδη η οποία τον ψήφισε παμψηφεί. Κάτι που είχε αποφύγει να κάνει πριν δυο χρόνια στην τότε εκλογή.
Σύνολο 17 ψήφοι : 11 της διοίκησης και 6 της παράταξης Σαραφίδη.
Τι άλλαξε από τότε μέχρι τώρα? Μα φυσικά η σύμπραξη. Μια σύμπραξη η οποία σήμερα έδωσε το στίγμα της και δήλωσε πανηγυρικά παρούσα. Άσχετα αν δεν μπόρεσαν μέχρι στιγμής να συμπραξιαστούν και μέσω διοικητικών θέσεων. Ποτέ δεν είναι αργά.
Αντιπρόεδρος ο κ. Σαμανδαράς Μανώλης που σάρωσε με 27 ψήφους και Γραμματέας η κα Κοκκίνου Αικατερίνη που πήγε πολύ καλά με 20 ψήφους.
Αυτά προς το παρόν. Νεότερα στο κοντινό μέλλον. Η κλεψύδρα γύρισε πλέον ανάποδα και οι εξελίξεις αναμένονται.
ΥΓ 1 Να τονίσουμε και την απουσία του κ. Διαμαντή. Κάτι στράβωσε στο δρόμο από ότι φαίνεται.
ΥΓ 2 Αξίζει να αναφέρουμε τη γνώμη ενός παλιού αυτοδιοικητικού ο οποίος μας ανέφερε ότι η παρουσία Ευσταθιάδη θα προστάτευε καίρια την Οικονομική Επιτροπή από τυχόν κακοτοπιές. Δημιουργεί τελικά πολλές απορίες ο τρόπος που λειτούργησαν.
ΥΓ3 Άραγε τα νέα στελέχη αυτών των παρατάξεων, βλέποντας αυτές τις μεθοδεύσεις πόσο κουράγιο θα έχουν να συνεχίσουν να ασχολούνται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
ΔΗΜΟΤΗΣ  ONLINE