Δήμος Χαλκηδόνος : Έγινε η δια περιφοράς συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χαλκηδόνος

ΤΟΥ : ΧΡΗΣΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗ

Με οριακή πλειοψηφία ψηφίστηκαν τα θέματα στην σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χαλκηδόνος , που πραγματοποιήθηκε δια περιφοράς εξαιτίας των πρωτόγνωρων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κορονοϊού στην χώρα μας.
Η “δια περιφοράς” λήψη απόφασης σε κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, έγινε μέσω εμαιλ
Παρά την ορθή πρόταση της παράταξης του κ Μηνά Μηντζαρίδη για συμβούλιο με τηλεδιάσκεψη
Η διαφορά ανάμεσα στην “δια περιφοράς” λήψη απόφασης και στην λήψη απόφασης “μέσω τηλεδιάσκεψης” δεν είναι μόνο η αμφίδρομη επικοινωνία, είναι και η απουσία δημόσιου διαλόγου, η έλλειψη δημοσιότητας της συνεδρίασης, που παρά το γεγονός ότι ο νόμος δεν την αναιρεί αυτή δεν προβλέπεται πουθενά.
Για την ιστορία τα 9 θέματά ημερησίας διάταξης πέρασαν κατά πλειοψηφία αφού η αντιπολίτευση καταψήφισε τα τρία πρώτα θέματά: προϋπολογισμό- τεχνικό πρόγραμμα και μεσοπρόθεσμο … ενώ έδωσε σε μερικά από τα υπόλοιπα ( έξη )  θετική ψήφο

ΛΑΓΚΑΔΑΣ : Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για την απαλλαγή από τα ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΕ ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ :

Ας δούμε την σημερινή  τοποθέτηση  της παράταξης

“ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ”του κυρίου Μηνά Μηντζαρίδη

Θέμα 3: Κατάρτιση Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2021-2024 του υποτομέα S1313 “Τοπική Αυτοδιοίκηση”.
Τοποθέτηση της αρνητικής μας ψήφου στο 3ο Θέμα:
Σκεπτικό αρνητικής ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής.
Επειδή είναι ξεκάθαρο πως η Ευρωζώνη θα είναι σε ύφεση το 2020 και πως το βάθος της ύφεσης αυτής θα εξαρτηθεί από τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, και κατά συνέπεια πως στη φάση αυτή δεν μπορούν να γίνουν προβλέψεις για το βαθμό της ύφεσης, άρα οποιαδήποτε πρόβλεψη των δημοσιονομικών προοπτικών για
α) το τρέχον έτος (2020),
β) το έτος προϋπολογισμού (2021) και
γ) τα τρία επόμενα έτη (2022-2024)
δεν θα έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα,
κατά συνέπια ΔΕΝ Ψηφίζουμε θετικά στο συγκεκριμένο θέμα , έστω και αν εκτιμούμε πως έγινε πολύ καλή δουλειά από την Οικονομική Υπηρεσία.
Στις συνθήκες που ζούμε με την πανδημία του Κορωναιού είναι ΑΔΥΝΑΤΟ να γίνουν προβλέψεις για τα έτη 2020, 2021, 2022-2024.
Δεν μπορούμε να δώσουμε την θετική μας ψήφο σε περίοδο μεγάλης ύφεσης που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει, ούτε την διάρκεια της κρίσης.
Σε όλα τα άλλα θέματα δώσαμε την θετική μας ψήφο, με την παρακάτω παρατήρηση στα θέματα 1 και 2
Θέμα 1: Έγκριση 2ης Τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος έτους 2020
Θέμα 2: Έγκριση υποχρεωτικής αναμόρφωσης προϋπολογισμού 2020, σύμφωνα με το άρθρο 6 της υπ’αριθ. 55.905/29-7-2019 ΚΥΑ για την «Παροχή οδηγιών για την κατάρτιση του προϋπολογισμού των Δήμων οικονομικού έτους 2020» (2η /2020)
Τοποθέτηση για την θετική μας ψήφο στα θέματα 1 και 2
Προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Χαλκηδόνος.
Κύριε πρόεδρε,
Επειδή πιστεύουμε ότι τα δύο πρώτα θέματα του εξ αναβολής δημοτικού Συμβουλίου απαιτούν ουσιαστική συζήτηση η οποία δεν μπορεί να γίνει λόγω των εκτάκτων συνθηκών που έχουμε, σας εκθέτουμε τις παρακάτω σκέψεις μας:
Πιστεύουμε ότι δεν είναι σωστό η λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου να στηρίζεται στον αντιδημοκρατικό νόμο σύμφωνα με τον οποίο σε παρόμοια θέματα οι αρνητικές ψήφοι της αντιπολίτευσης δεν προσμετρώνται αν δεν συνοδεύονται με εναλλακτικές προτάσεις.
Τέτοιες εναλλακτικές προτάσεις στις παρούσες συνθήκες δεν μπορούμε να διαμορφώσουμε και μας σπρώχνετε στο να σκεφτόμαστε να τα καταψηφίσουμε.
Στην σημερινή συνεδρίαση εμείς θα δώσουμε θετική ψήφο στα θέματα 1 και 2,αλλά εφιστούμε την προσοχή σας, εν μέσω πανδημίας, σε επόμενο συμβούλιο να μην κατεβαίνουν προς ψήφιση τέτοιου είδους θέματα.