Δήμος ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ : Στα «ΑΚΡΑ» η «κόντρα» του Δημάρχου με το Τοπικό Συμβούλιο Αγ. Αθανασίου ;

ΤΟΥ : ΧΡΗΣΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗ

Στα «ΑΚΡΑ» έφτασε  η «κόντρα» του Δημάρχου Χαλκηδόνος Σταύρου Αναγνωστόπουλου με το Τοπικό Συμβούλιο Αγ. Αθανασίου
Ο λόγος ;
Ένα έργο για τον καλλωπισμό και την αισθητική του εξωτερικού χώρου ( έξω από τον Μακεδονικό τάφο  του Αγίου Αθανασίου ) ήταν η αφορμή να ξεσπάσει αυτή η «κόντρα»
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ … Πριν λίγο καιρό συνεδρίασε το τοπικό συμβούλιο του Αγίου Αθανασίου (παρόντος και του ιδίου του δημάρχου) και αποφάσισε να κάνει αποδεχτεί μία δωρεά από έναν ιδιώτη με τα παρακάτω χαρακτηριστικά :
1- Δώδεκα φανοστάτες με φώτο βολταϊκά πάνελ
2- Τρία παγκάκια
3- Τέσσερις μικρούς κάδους
4- Είκοσι δεντράκια καλλωπισμού
5- Ογδόντα κιλά λαδομπογιά
  Όλα προσφορά του δωρητή προς τον Άγιο Αθανάσιο
Φαίνεται ότι κάποιους η κάποιες δεν άρεσε αυτό γιατί ήρθε η Αστυνομία και έδωσε εντολή στο συνεργείο ( εδώ να αναφέρουμε ότι ο δωρητής έφερε μέχρι και συνεργείο δικό του ) να  σταματήσει τις εργασίες …. !
Αλήθεια ήταν ενήμερος ο δήμαρχος για την Αστυνομία ;
Η παρουσία της Αστυνομία προκάλεσε αναστάτωση και ο πρόεδρος συγκάλεσε  έκτακτο τοπικό  συμβούλιο και επικοινώνησε με τον δήμαρχο Χαλκηδόνος ο οποίος με την σειρά του τους απαγόρευσε να συνεχίσουν τις εργασίες …
Για το «επίμαχο θέμα» θα έχει – σύμφωνα με πληροφορίες μας –  έκτακτο συμβούλιο διαμαρτυρίας την ερχόμενη Δευτέρα με θέμα την ματαίωση των εργασιών
Θα έχει και συνέχεια στο επόμενο …  δημοτικό συμβούλιο  !

Αποτέλεσμα εικόνας για ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΤΑΦΟΣ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΤΑΦΟΣ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ :

Σε απάντηση πρόσφατου δημοσιεύματος περί «κόντρας» του Δημάρχου και του Τοπικού Συμβουλίου του Αγίου Αθανασίου, δηλώνουμε την απόλυτη διάψευση του Άρθρου. Οι σχέσεις του Τοπικού Συμβουλίου με τον Δήμαρχο τους Αντιδημάρχους, είναι άριστες με καθημερινές επαφές και επεμβάσεις όποτε τους χρειαστούμε.

Όσον αφορά για το θέμα της χορηγίας από ιδιώτη για τον «Μακεδονικό Τάφο ΙΙΙ» το Τοπικό Συμβούλιο την 28 Φεβ 2020 σε τακτική συνεδρίαση παρόντος του Δημάρχου, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων αλλά και πολιτών του τόπου, έκανε ομόφωνη δεκτή την δωρεά.

Η απόφαση εστάλη στον Δήμο για να προβεί στις προβλεπόμενες ενέργειες για την τελική έγκριση από την Εφορία Αρχαιοτήτων Περιφέρειας Θεσσαλονίκης. Ο εν λόγω ιδιώτης στις 06 Μαρ 2020 μετέβει στον αρχαιολογικό χώρο με δικό του συνεργείο ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, η οποία και κάλεσε την αστυνομία για την ορθή τήρηση του Νόμου.

Το Τοπικό Συμβούλιο θέλει να ευχαριστήσει ιδιαιτέρως τον ιδιώτη που είχε τις καλύτερες προθέσεις.

 

ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΗ :

Σ.Σ.  Με το σχόλιο δεν αλλάζει τίποτε από το άρθρο εκτός ότι η σχέσεις δημάρχου – Τοπικού συμβουλίου είναι άριστες

Ευκολονόητη …  η διάψευση και δεν είμαστε σίγουρη για της άριστες σχέσεις… η δικές μας πληροφορίες λένε άλλα… !