Δήμος ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ : “ΣΚΛΗΡΟ ΡΟΚ” από την Αντιπολίτευση !

Χαλκηδόνα: Η αντιπολίτευση καταψήφισε ακόμη και το… αλάτι για τους δρόμους

Τα παράδοξα του “Κλεισθένη” αποτυπώνονται στο δήμο Χαλκηδόνος, όπου η αντιπολιτευτική συμμαχία, λειτουργεί σε βάρος της ισχνής πλειοψηφίας, μπλοκάροντας τις περισσότερες αποφάσεις στο δημοτικό συμβούλιο
Αντιμέτωπη με τα παράδοξα που προκάλεσε ο “Κλεισθένης”, εξαιτίας της απλής αναλογικής που εισήγαγε στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, βρίσκεται εδώ και περίπου ένα χρόνο η διοίκηση του δήμου Χαλκηδόνος, καθώς λόγω της ισχνής πλειοψηφίας, οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης συμμάχησαν με αποτέλεσμα να μπλοκάρουν διαρκώς αποφάσεις στο δημοτικό συμβούλιο, ακόμη και για έκτακτες ανάγκες..
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα από την αρχή της θητείας της, τον περασμένο Σεπτέμβριο, η δημοτική αρχή να περνά μετά βίας στο δημοτικό συμβούλιο, αποφάσεις για έργα, υποδομές, προμήθειες, έκτακτες ανάγκες, πολύ δε περισσότερο προσλήψεις αναγκαίου προσωπικού, καθώς η αντιπολίτευση συσπειρώθηκε από την πρώτη στιγμή, καταψηφίζοντας σχεδόν κάθε πρόταση της διοίκησης.
Η πλειοψηφούσα παράταξη δεν προχώρησε σε συμμαχίες και συμπράξεις, όχι επειδή δεν ήθελε, αλλά επειδή κάποιες από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης… γύρισαν πολύ νωρίς την πλάτη στην ομάδα του δημάρχου, προχωρώντας σε μια αντιπολιτευτική συμμαχία η οποία με την συνεχή άρνηση της στις όποιες αποφάσεις, δυσχεραίνει την λειτουργία του δήμου.
«Ο Κλεισθένης και η απλή αναλογική έφεραν τα πάνω – κάτω στην λειτουργία των δήμων και τη συγκρότηση των οργάνων του, και στο δικό μας σχεδόν το… χάος» ανέφερε μιλώντας στο makthes.gr ο δήμαρχος, καθώς όπως είπε, η έλλειψη προθυμίας για συνεργασία με τη διοίκηση, είχε ως αποτέλεσμα για πολλούς μήνες να μην μπορεί να προχωρήσει τίποτα στο δήμο.

Καταψήφισαν ακόμη και το αλάτι για τους δρόμους

Δέκα μήνες τώρα η δημοτική αρχή, προσπαθεί απεγνωσμένα να τρέξει τον προγραμματισμό της, αλλά επί της ουσίας αδυνατεί ακόμη και για τα στοιχειώδη πράγματα που πρέπει να γίνουν και προηγουμένως να περάσουν από το δημοτικό συμβούλιο. Ένα από αυτά ήταν η προμήθεια αλατιού, τον περασμένο χειμώνα, για την οποία σύσσωμη η αντιπολίτευση ψήφισε κατά, όπως και για το ζήτημα πρόσληψης κάποιων χειριστών μηχανημάτων, που χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν.
«Η παράταξη μας δεν αρνήθηκε ποτέ το θέμα της συνεργασίας, παρότι δεν την επιδίωξε, ενώ δεν μας δόθηκε το περιθώρια για να δούμε συγκλίσεις και αποκλίσεις. Πριν ακόμη σκεφτούμε ως ομάδα μια συμμαχία με άλλες δυνάμεις και λίγο πριν αναλάβουμε το τιμόνι του δήμου διαπιστώσαμε ότι η μείζονα και η ελάσσονα αντιπολίτευση είχαν ήδη συμμαχήσει και σχεδόν σχεδιάσει τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθούν στο δημοτικό συμβούλιο» τόνισε ο δήμαρχος.
Εξήγησε ότι τους πρώτους μήνες τα προβλήματα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει ήταν πάρα πολλά, καθώς η αντιπολιτευτική… συμμαχία είχε αποφασίσει να μπλοκάρει κάθε πρόταση που έφερνε η διοίκηση. «Είχαμε συνεχείς αρνήσεις από την αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο, χωρίς καμία αντιπρόταση που ενδεχομένως θα βελτίωνε αυτό που προτείναμε, σε μια λογική του καταψηφίζω για το.. τίποτα» σχολίασε ο δήμαρχος

“Ανταρσία” με απουσίες από τις συνεδριάσεις

Σύμφωνα με το δήμαρχο σήμερα τα προβλήματα στο δήμο Χαλκηδόνος αρχίζουν, με έναν τρόπο εξομαλύνονται, λόγω και των αλλαγών που πέρασε η κυβέρνηση πέρυσι, προκειμένου να κυβερνηθούν οι δήμοι. «Σε άλλη περίπτωση δεν θα μπορούσαμε να περάσουμε ούτε τον προϋπολογισμό από το δημοτικό συμβούλιο, πόσο μάλλον μεγάλα έργα. Βέβαια εξακολουθούμε να έχουμε θέματα, όπως στις αναμορφώσεις του προϋπολογισμού ή σε κάποιες έκτακτες ανάγκες» σημείωσε ο ίδιος, προσθέτοντας πως «μετά το καταψηφίζω των πρώτων μηνών, ήρθε η… ανταρσία με συνεχείς απουσίες από τα δημοτικά συμβούλια, προκειμένου να μην υπάρχει απαρτία».
Υπενθυμίζεται ότι με την εφαρμογή της απλής αναλογικής, πλέον στο δημοτικό συμβούλιο Χαλκηδόνος, εκπροσωπούνται έξι παρατάξεις, ενώ η συμπολίτευση κατέχει 11 έδρες από τις συνολικά 33.
Ο συνδυασμός του δημάρχου  πέρασε στο δεύτερο γύρο των εκλογών, λαμβάνοντας ποσοστό 59,26% και 12 έδρες, με τον συνδυασμό  της μείζον  αντιπολίτευσης   που έλαβε 40,74% και 9 έδρες.
https://epiloges.tv