Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη THESS: Συνεχίζονται τα ΔΩΡΕΑΝ rapid test στο αυτοκίνητο από τον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη

Συνεχίζονται τα ΔΩΡΕΑΝ rapid test στο αυτοκίνητο από τον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη – Στο Φίλυρο στις 11/2, τον Χορτιάτη στις 12/2 και το Πανόραμα στις 14/2- Γρήγορα και με ασφάλεια
Συνεχίζονται στον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη οι δωρεάν έλεγχοι ανίχνευσης κορωνοϊού που απευθύνονται προς όλους τους πολίτες. Η αρχή έγινε στην Πυλαία, ενώ αυτή την εβδομάδα ο δήμος σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, πραγματοποιεί ελέγχους στο Φίλυρο, τον Χορτιάτη και το Πανόραμα.
Η πρωτοβουλία γίνεται στο πλαίσιο της εθνικής προσπάθειας για την ανάσχεση της πανδημίας και αφορά σε εντελώς δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid tests), μέσα από το αυτοκίνητο (drive through).
Τα τεστ θα πραγματοποιηθούν:
-Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021 στην Τοπική Κοινότητα του Φιλύρου από τις 10:00π.μ. το πρωί έως τις 3:00μ.μ., στην είσοδο του Φιλύρου (κόμβο Ελληνικού Παιδικού Χωριού)
-Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021 στην Τοπική Κοινότητα του Χορτιάτη από τις 10:00π.μ. το πρωί έως τις 3:00μ.μ., επί της οδού Σχολείου 1 (στο γήπεδο του Χορτιάτη)
-Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021 στην Τοπική Κοινότητα του Πανοράματος από τις 10:00π.μ. το πρωί έως τις 3:00μ.μ., επί της οδού Ηπείρου 19 (κάτω από το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής).
Κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ. θα βρίσκεται στα παραπάνω σημεία και θα διενεργεί τεστ ΜΟΝΟ σε πολίτες που προσέρχονται με αυτοκίνητο ή άλλο όχημα (ποδήλατο, μηχανή κ.λπ.).
Τα τεστ θα είναι δωρεάν για όλους. Οι πολίτες πρέπει να έχουν μαζί τους Αστυνομική Ταυτότητα και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ. Επίσης θα τους ζητηθεί αριθμός κινητού τηλεφώνου για την αποστολή του αποτελέσματος. Για τη μετακίνηση τους μπορούν να στείλουν τον αριθμό 1 στο 13033.
Οι πολίτες θα υποβάλλονται στο τεστ γρήγορα και με ασφάλεια από το οχήματά τους. Το rapid test διαρκεί μόλις 2 λεπτά. Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας και τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Στον χώρο θα βρίσκεται η Δημοτική Αστυνομία για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας και τη γρήγορη εξυπηρέτηση όλων των πολιτών.
Εντός των ημερών, περιμένουμε σχετική ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για την Τοπική Κοινότητα του Ασβεστοχωρίου και την Εξοχή.