Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη : Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας για Παιδιά

Πρωτοβουλία του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων
Εκκίνηση για το Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας για Παιδιά
Με στόχο την ευαισθητοποίηση γονιών και εκπαιδευτικών σε ζητήματα πρόληψης της υγείας των παιδιών ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη ανακοινώνει την έναρξη του διαδικτυακού προγράμματος «Αγωγή Υγείας για Παιδιά».
Η πρωτοβουλία εντάσσεται στις δραστηριότητες του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ), μέλος του οποίου είναι μέλος ο δήμος μας και τελεί υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα σεμινάριο που αποτελείται από 3 θεματικές ενότητες με τα εξής θέματα: 1) Ατυχήματα, 2) εξαρτήσεις (κάπνισμα, αλκοόλ και ναρκωτικά) και 3) εφηβεία (σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, παχυσαρκία, εμβολιασμοί εφήβων).
Το πρώτο διαδικτυακό ραντεβού είναι για την Τρίτη 20 Απριλίου 2021 και ώρα 18:30μ.μ. και οι συμμετέχοντες μπορούν να το παρακολουθήσουν μέσω πλατφόρμας zoom. Έχει την υποστήριξη του παιδιάτρου-εντατικολόγου, τέως συντονιστή-διευθυντή ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» και μέλους του ΔΣ Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Αναστάσιου Χατζή. Η παρουσίαση θα έχει χρονική διάρκεια περίπου 1 ώρα (20’ εισήγηση και 40’ ερωτήσεις-συζήτηση) και θέμα τα ατυχήματα.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ακολουθήσουν τον παρακάτω σύνδεσμο: https://zoom.us/j/92398588636
Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
ΕΔΔΥΠΠΥ