Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη – ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Πόρτα – πόρτα η παροχή βοήθειας και στη δεύτερη καραντίνα

ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Πόρτα – πόρτα η παροχή βοήθειας και στη δεύτερη καραντίνα

Ι. Καϊτεζίδης: «Επί ποδός οι κοινωνικές μας υπηρεσίες για όσους χρειάζονται βοήθεια»

Πυρετωδώς εξακολουθούν να εργάζονται και εν μέσω του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού οι υπάλληλοι που απασχολούνται στις κοινωνικές δομές του Δήμου Πυλαίας- Χορτιάτη, με κύριο μέλημα όπως και στην πρώτη φάση της υγειονομικής κρίσης κανείς δημότης να μην μείνει μόνος και αβοήθητος.

Με φόντο τα έκτακτα μέτρα για τον κορωνοϊό, η λειτουργία των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου διευρύνεται προκειμένου να εξυπηρετηθούν όσοι έχουν ανάγκη, πρωτίστως άνθρωποι ευάλωτοι, οι οποίοι ζουν μόνοι τους και δεν έχουν τη δυνατότητα να αυτοεξυπηρετηθούν.

Προτεραιότητα έχουν επίσης άτομα με κινητικές δυσκολίες, όπως και άτομα που το εισόδημά τους δεν τους επιτρέπει να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα αγαθά για τη βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου.

Ας γνωρίσουμε τις υπηρεσίες μας. Ας τις αξιοποιήσουμε!

1. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ – «Μείνε σπίτι, ερχόμαστε εμείς»
Με πιστή τήρηση των μέτρων ασφαλείας, οι άνθρωποι του προγράμματος συνεχίζουν να βρίσκονται στο πλευρό όσων έχουν ανάγκη με τη διανομή τροφίμων, φαρμάκων ή εγγράφων και πιστοποιητικών από τα ΚΕΠ.

Στον Δήμο λειτουργούν τέσσερις δομές του προγράμματος. Συγκεκριμένα:

Α΄ ΔΟΜΗ ΠΥΛΑΙΑΣ – ΤΗΛ. 2310 321546
Β΄ ΔΟΜΗ ΠΥΛΑΙΑΣ – ΤΗΛ. 2310904747
ΔΟΜΗ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ – ΤΗΛ. 2310 343662
ΔΟΜΗ ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ – ΤΗΛ. 2313302034

2. ΤΗΛΕΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ με ασφάλεια από το σπίτι
Το ΚΕΚΠΑΠ προσφέρει στους δημότες του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη την υπηρεσία της Τηλεφυσικοθεραπείας. Μέσω τηλεδιάσκεψης ο φυσικοθεραπευτής έρχεται σε επαφή και παρέχει βοήθεια σε ασθενείς που νοσούν και έχει μειωθεί η φυσική τους δραστηριότητα και σε άτομα με μυοσκελετικά προβλήματα που δεν μπορούν να συνεχίσουν τη φροντίδα τους. Τηλέφωνο για ραντεβού 2310.331093.

3. ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ – Λειτουργεί κανονικά και στην καραντίνα
Το Κοινωνικό Παντοπωλείου του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη εξακολουθεί να διανέμει προϊόντα στους ωφελούμενους του και στους ωφελούμενους του προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ). Οι ωφελούμενοι ενημερώνονται τηλεφωνικά και με την αποστολή sms. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα υποβολής αίτησης ένταξης στη δομή ηλεκτρονικά, με την ταυτόχρονη επισύναψη των απαιτούμενων δικαιολογητικών, στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: pantopoleio@pilea-hortiatis.gr ή εναλλακτικά αυστηρά κατόπιν ραντεβού στην Αγίου Χριστοφόρου 1, 55534, Πυλαία (1ος όροφος). Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2310 921648, 2310 948 639.

4. ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ – Προνοιακά επιδόματα στους αδύναμους συμπολίτες μας
Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη εξυπηρετεί όσους ενδιαφέρονται να καταθέσουν αίτηση ηλεκτρονικά (ή κατόπιν ραντεβού μόνο σε κατεπείγουσες περιπτώσεις) για επιδόματα όπως το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, το Επίδομα Στέγασης και τα Προνοιακά Επιδόματα Αναπηρίας. Υπενθυμίζεται ότι παρατάθηκε για τρεις (3) μήνες η ισχύς των εγκριτικών αποφάσεων των προγραμμάτων Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (ΚΕΑ) και Επίδομα Στέγασης, οι οποίες θα έπρεπε να επανυποβληθούν εντός των μηνών: Νοέμβριος, Δεκέμβριος 2020 και Ιανουάριος 2021.
Όσοι ενδιαφέρονται να πληροφορηθούν ή να αιτηθούν για επιδόματα μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Κοινότητας τηλεφωνικά στο 2310 909216 και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου k.koinotitas@pilea-hortiatis.gr.

5. ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ – Είμαστε εδώ για να σε ακούσουμε
Τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής συμβουλευτικής υποστήριξης λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 8:00 έως 15:00. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2310 331093 και 2313302035 και για έκτακτη ανάγκη 6948044380 (και Σαββατοκύριακο).

«Μέσα στον φόβο και την ανασφάλεια που προκαλεί η έξαρση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, είναι σημαντικό να ξέρεις πως κάποιος σε νοιάζεται. Μέσα σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες στηρίζουμε ο ένας τον άλλον! Στρέφουμε την προσοχή μας σε ανθρώπους μοναχικούς, σε προχωρημένη ηλικία ή με μειωμένες ικανότητες. Οι κοινωνικές μας υπηρεσίες βρίσκονται επί ποδός για όσους και για όσο χρειαστεί. Είμαι βέβαιος πως οι άνθρωποι του δήμου μας για μία ακόμη φορά θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό, φτάνοντας ως εκεί που αντέχουν όχι μόνον τα πόδια τους, αλλά κυρίως η καρδιά τους!», δήλωσε ο δήμαρχος Πυλαίας- Χορτιάτη Ι. Καϊτεζίδης.

«Έχουμε τη βεβαιότητα ότι με υπευθυνότητα, πιστή τήρηση των μέτρων, κοινωνική αλληλεγγύη και αισιοδοξία θα ξεπεράσουμε την παρούσα κρίση και θα επανέλθουμε γεροί και δυνατοί στην κανονικότητα που βίαια και απρόσμενα στερηθήκαμε», σημείωσε από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Απασχόλησης, Κοινωνικής προστασίας, Υγείας και Παιδείας, Ελένη Γιαννούδη.

Η εικόνα ίσως περιέχει: αυτοκίνητο και υπαίθριες δραστηριότητες, κείμενο που λέει "UHI ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΑΙΑΣ ΒΟΗΘΕΙΑ 本 ΣΤΟ ΣΤΟΣΠΙΤΙ ΣΠΙΤΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ PANOS EFSTRATIOU phetegraghy"
Σχόλια
Γράψτε ένα σχόλιο…
 • Ρούλα Πλ Και κάποιους ελέγχους από αστυνομία γιατί στην Ψελλου μπουλουκια παιδιών χωρίς μάσκες Και άκρως ενοχλητικά χτυπάνε κουδούνια κρέμονται σε δέντρα χαμός μέχρι 10 το βράδυ Κύριε Δημαρχε

ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΥΛΑΙΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020, ΩΡΕΣ: 08:00 ΕΩΣ 14:30

Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, Διεύθυνση Περιφέρειας Μακεδονίας – Θράκης, Περιοχή Ανατολικής Θεσσαλονίκης (Αλ. Παπαναστασίου 63 – Πριάμου, 54453, Θεσσαλονίκη, Πληροφορίες: Καρίκας Νικόλαος, n.karikas@deddie.gr ) έχει προγραμματισθεί η παρακάτω διακοπή ρεύματος στην Δ.Κ. ΠΥΛΑΙΑΣ:

Δείτε περισσότερα

Εθελοντική αιμοδοσία στις 21 Νοεμβρίου 2020 στις εγκαταστάσεις της Χ.Α.Ν.Θ.
Μένουμε Ενεργοί

Η αιμοδοσία δεν σταματά, ακόμη και αυτές τις ημέρες, καθώς οι ανάγκες για αίμα εξακολουθούν να υπάρχουν και η καθημερινότητα των πολυμεταγγιζομενων ανθρώπων και των οικογενειών τους είναι δύσκολη και ο φόβος πολλαπλάσιος. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό και συνιστάται η αιμοδοσία να πραγματοποιείται σε χώρους εκτός νοσοκομείων.
Για δεύτερη χρονιά φέτος η ΧΑΝΘ ενεργοποιεί άλλους 15 κ

Δείτε περισσότερα

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΛΑΙΩΝΩΝ
ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020, ΩΡΕΣ: 08:00 ΕΩΣ 14:30

Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, Διεύθυνση Περιφέρειας Μακεδονίας – Θράκης, Περιοχή Ανατολικής Θεσσαλονίκης (Αλ. Παπαναστασίου 63 – Πριάμου, 54453, Θεσσαλονίκη, Πληροφορίες: Καρίκας Νικόλαος, n.karikas@deddie.gr ) έχει προγραμματισθεί η παρακάτω διακοπή ρεύματος στην Δ.Κ. ΠΥΛΑΙΑΣ:
ΚΥΡΙΑΚΗ 08/11/2020

Δείτε περισσότερα

Αναστολή λειτουργίας των αθλητικών και πολιτιστικών εγκαταστάσεων

Ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη λαμβάνοντας υπόψη

• την υπαγωγή της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης στο τέταρτο επίπεδο των προληπτικών μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κορωνοϊό COVID-19,

Δείτε περισσότερα

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο
Σχόλια
Γράψτε ένα σχόλιο…
 • Συντάκτης
  Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη Αγαπητοί συμπολίτες,
  Αντιλαμβανόμαστε τις απόψεις σας για την προσωρινή αναστολή λειτουργίας των αθλητικών χώρων. Πιστέψτε μας ότι δεν ήταν η εύκολη λύση αλλά μία πάρα πολύ δύσκολη απόφαση για όλους εμάς στον δήμο. Την ίδια δύσκολη απόφαση αναγκάστηκεΔείτε περισσότερα
 • γιάννης τσιτσιλιάνος Το Φεκ λέει ότι η ατομική άσκηση επιτρεπεται,πουθενά δε γράφει ότι οι ανοιχτοί αθλητικοί χώροι κλείνουν.
  Οι δήμαρχοι του τίποτα,έκλεισαν όλους τους αθλητικός χώρους,και μετά ζητάνε από τα παιδιά να μη μαζεύονται στις πλατείες.
  Κλείστε τα όλα και άραξτε στα γραφεία σας
Δείτε 21 ακόμη σχόλια

Χωρίς παρελάσεις, λόγω της πανδημίας, αλλά με κάθε επισημότητα, ενότητα και ομοψυχία τιμήσαμε την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στον δήμο Πυλαίας- Χορτιάτη.
Τελέστηκε Επίσημη Δοξολογία στους ιερούς ναούς όλων των δημοτικών ενοτήτων και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στα μνημεία Ηρώων με την τήρηση όλων των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων.
Αντλούμε δύναμη και κουράγιο από τους ήρωές μας. Ελπίζω του χρόνου τέτοια ημέρα, να γιορτάσουμε όλοι μαζί με την λαμπρότητα που αρμόζει στην εθνική μας επέτειο. Χρόνια πολλά!

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, ουρανός, δέντρο, φυτό και υπαίθριες δραστηριότητες
Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στέκεται, ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητες
Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κουστούμι και υπαίθριες δραστηριότητες
Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, κουστούμι, κείμενο που λέει "Au A PANOS EFSTRATIOU photography"
+6
error: Content is protected !!