Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη : Εθελοντική συμμετοχή πολιτών ζητά ο δήμαρχος

Την εθελοντική συμμετοχή πολιτών ζητά ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη, καλώντας τους να συνδράμουν με τις γνώσεις και δεξιότητές τους.
Συντεταγμένα και υπεύθυνα ξεκινά ο δήμος τη δημιουργία ενός δικτύου εθελοντών με στόχο «να ενώσουμε δυνάμεις, να συνεργαστούμε και τελικά να ξεπεράσουμε όλοι μαζί την κρίση του κορωνοϊού».
Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να δηλώσει τη διάθεσή του για προσφορά στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του εθελοντικού προγράμματος «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ» του δήμου :
Ποιες υπηρεσίες μπορώ να προσφέρω;
Ιατρικές/Νοσηλευτικές υπηρεσίες που υποστηρίζουν το Ε.Σ.Υ.
Τηλεφωνική ψυχολογική υποστήριξη ενηλίκων/παιδιών(αφορά επαγγελματίες ψυχολόγους/παιδοψυχολόγους)
Συμμετοχή στο δημοτικό πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι
Αιμοδοσία στην τράπεζα αίματος του δήμου
Διατροφικές συμβουλές καθημερινότητας(αφορά επαγγελματίες διατροφολόγους)
Σωματική άσκηση στο σπίτι(αφορά επαγγελματίες γυμναστές)
Οικονομική υποστήριξη για την αγορά αναπνευστήρων και υγειονομικού υλικού(εκδήλωση πρόθεσης)
Προσφορά καταλύμματος για τη διαμονή γιατρών-νοσηλευτών(“Host a Hero”)
Κάθε πρόταση για κάποια άλλη υπηρεσία που μπορεί να προσφερθεί εθελοντικά
Μας αφορά όλους
Η πρόσκληση απευθύνεται σε όποιον μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του όπως γιατρούς, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό, ψυχολόγους, φοιτητές αλλά και συνταξιούχους επιστημών υγείας.
Μπορεί επίσης κάποιος να συνδράμει στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», είτε μετέχοντας ως μέλος πληρώματος για την κατ’ οίκον διανομή τροφίμων και φαρμάκων, είτε διαθέτοντας το όχημά του για τις ανάγκες του προγράμματος.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους ενεργούς και ευσυνείδητους πολίτες που πιστεύουν στη δύναμη της ομάδας και είναι έτοιμοι να προσφέρουν τον χρόνο και τις δεξιότητές τους.
Το μήνυμα του δημάρχου Ιγνάτιου Καϊτεζίδη
«Θα βγούμε ακόμη πιο δυνατοί από αυτήν τη δοκιμασία με υπομονή, αλληλεγγύη για τον συνάνθρωπο και φιλότιμο. Αυτό είναι και το συγκριτικό μας πλεονέκτημα σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο. Δίνουμε το καλό παράδειγμα. Μένουμε σπίτι αλλά παραμένουμε άνθρωποι και προσφέρουμε εθελοντικά γιατί κανείς δεν περισσεύει. Ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών και τις αποφάσεις της πολιτείας ο δήμος μας προχώρησε σε όλες τις ενδεδειγμένες παρεμβάσεις. Θεωρώ όμως ότι ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι καταλυτικός σε ότι αφορά στη φροντίδα και στη μέριμνα για τον συνάνθρωπο. Γι’ αυτό και βγαίνουμε μπροστά, συντονίζουμε, οργανώνουμε και ενώνουμε δυνάμεις. Δεν είναι σπρίντ. Δυστυχώς είναι ένας απαιτητικός μαραθώνιος. Είμαι όμως σίγουρος πως αποτελεί μία ακόμη ευκαιρία να εδραιωθεί ο εθελοντισμός που θα έκανε και τον μεγάλο Έλληνα Ν. Καζαντζάκη με χαρά να επαναλάβει τα όσα είχε γράψει δεκαετίες πριν: «Ο μόνος τρόπος για να σώσεις τον εαυτό σου είναι να μάχεσαι συνέχεια για να σώσεις τους άλλους.».»

https://www.voria.gr