Δήμος ΛΑΓΚΑΔΑ : Συνεργεία Δίωξης Αγριόχοιρου στις 15,16,17 και 18/2 στον Δήμο Λαγκαδά

Συνεργεία δίωξης αγριόχοιρου θα πραγματοποιήσουν θήρα αγριόχοιρων και υβριδίων αυτού στις 15,16,17 και 18 Φεβρουαρίου 2023 στην περιοχή του Δήμου Λαγκαδά με έγκριση του Δασαρχείου Λαγκαδά και την ενεργοποίηση του άρθρου 269 του Δασικού Κώδικα ομάδας κυνηγών αγριόχοιρου και υβριδίων αυτού για την κατά παρέκκλιση θήρα των συγκεκριμένων ζώων.
🔹Η ενεργοποίηση της έγκρισης έγινε μετά από σχετικό αίτημα των ενδιαφερόμενων στο Δασαρχείο Λαγκαδά στο πλαίσιο του «Σχεδίου Μείωσης Αγριοχοίρων».
🔹Οι αιτούντες θα πρέπει να φέρουν την έγκριση καθ΄όλη τη διάρκεια του κυνηγιού, στη συγκεκριμένη περιοχή στην προκαθορισμένη μέρα και ώρα.
🔹Παράλληλα οι συμμετέχοντες υποχρεούνται να κοινοποιήσουν έντυπο στην αρμόδια δασική αρχή με την κάρπωση αγριοχοίρων και των υβριδίων τους στη συγκεκριμένη κυνηγετική έξοδο.
Οι περιοχές των κυνηγετικών εξόδων είναι:
α) Την Τετάρτη 15 και το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023 στην περιοχή “Καταφύγιο Κλαδερής” από την ομάδα ΚΑΡΑΠΑΣΧΑΛΗ Γεώργιου
β)Την Πέμπτη 16 και την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου στην περιοχή “Γερακαρού-Βασιλούδι-Άγ.Βασίλειο”, από την ομάδα ΤΖΑΝΗ Νικόλαου
Σημειώνεται ότι απαγορεύεται το κυνήγι σε περιοχές της Α’ Ζώνης Προστασίας καθώς και περιμετρικά αυτής σε απόσταση των 300 μέτρων.