Δήμος ΛΑΓΚΑΔΑ : Στο Ελσίνκι της Φιλανδίας μαθητές Β’ και Γ’ τάξης του Επαγγελματικού Λυκείου Λαγκαδά

Στο Ελσίνκι της Φιλανδίας βρίσκονται ήδη μαθητές Β’ και Γ’ τάξης του Επαγγελματικού Λυκείου Λαγκαδά, μέσω του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Δια βίου Μάθησης  ERASMUS+.
Συνολικά συμμετέχουν 15 μαθητές των τομέων Πληροφορικής και Μηχανολογίας, που θα παρακολουθήσουν για δύο εβδομάδες το πρόγραμμα “Σχεδιασμός, κατασκευή και συναρμολόγηση ρομπότ, με τη χρήση 3D εκτυπωτή και smartphone ως ελεγκτή».
Επιπλέον, θα συμμετέχουν σε τεχνικές και επαγγελματικές επισκέψεις σε μεγάλες εταιρείες και οργανισμούς της Φιλανδίας, θα έρθουν σε επαφή με σχολικές μονάδες και τον πολιτισμό της χώρας και θα πραγματοποιήσουν πολιτιστικές δραστηριότητες, επισκέψεις σε μουσεία, χώρους ιστορικού ενδιαφέροντος και σημαντικά αξιοθέατα της περιοχής του Ελσίνκι.
Ταυτόχρονα, τον προσεχή Απρίλιο 16 μαθητές από τους τομείς Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής & Αυτοματισμού και Μηχανολογίας θα βρεθούν στο Βερολίνο για να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα «Μηχανοτρονική: Μελέτη και κατασκευή  ευφυών μηχανικών  συστημάτων.  Η  εφευρετικότητα και η καινοτομία στο  αυτοκίνητο του αύριο».
Πέρσι, 12 μαθητές του ΕΠΑΛ Λαγκαδά βρέθηκαν στη Λισαβώνα της Πορτογαλίας, όπου παρακολούθησαν το πρόγραμμα της βιώσιμης αρχιτεκτονικής και ενεργειακού σχεδιασμού κτιρίων, αποκομίζοντας πολύτιμες γνώσεις και σημαντικά οφέλη για την μετέπειτα επαγγελματική πορεία τους.

www.lagadas.net