Δήμος  ΛΑΓΚΑΔΑ : Κινητοποιήσεις στο Κ.Υ Ζαγκλιβερίου για τη μετακίνηση γιατρού

ΤΟΥ : Αλέξανδρου  Αλεξιάδη

Κινητοποιήσεις ξεκινούν αύριο οι κάτοικοι της Γερακαρούς Λαγκαδά, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση μετακίνησης στο ΑΧΕΠΑ, του ενός από τους δύο γενικούς γιατρούς που στελεχώνουν το Περιφερειακό Ιατρείο του χωριού, ενώ την ίδια στιγμή καταγγέλλουν εμπαιγμό από τη διοίκηση της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Μετά την πάροδο αρκετών ημερών από τη στιγμή που έκαναν την πρώτη τους συνέλευση και καθώς διαπιστώνουν ότι δεν ικανοποιείται το αίτημα τους για την ανάκληση της απόφασης προσωρινής μετακίνησης στο ΑΧΕΠΑ, του ενός από τους δύο γενικούς γιατρούς του Περιφερειακού τους Ιατρείου, οι κάτοικοι της Γερακαρούς προχωρούν αύριο σε διαμαρτυρία στο Κέντρο Υγείας Ζαγκλιβερίου στο οποίο υπάγεται το ιατρείο τους και στο οποίο υπηρετεί κανονικά ο εν λόγω γιατρός.

Διαβάστε επίσης: Σε αναβρασμό οι κάτοικοι της Γερακαρούς για το Περιφερειακό Ιατρείο

Την ομόφωνη απόφαση έλαβαν οι κάτοικοι στη διάρκεια της χθεσινής τους δεύτερης μεγάλης συνέλευσης, στην οποία παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από το Βασιλούδι και το Αρδραμέρι, χωριά που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.

Όπως ανέφερε στο GRTimes.gr, μέλος της συντονιστικής επιτροπής των κατοίκων, προηγήθηκαν την περασμένη εβδομάδα επαφές τόσο με τον Δήμαρχο Λαγκαδά, Γιάννη Ταχματζίδη, όσο και με την αναπληρώτρια Διοικήτρια της 4ης ΥΠΕ, Ειρήνη Χατζοπούλου, στους οποίους μετέφεραν το αίτημα τους και σύμφωνα με τους κατοίκους, η κα. Χατζοπούλου ζήτησε περιθώριο περίπου ενός μήνα, «για να δει τι μπορεί να κάνει».

Ωστόσο οι κάτοικοι δεν ικανοποιήθηκαν και στη διάρκεια της χθεσινής συνέλευσης αποφάσισαν να κάνουν πράξη τις προειδοποιήσεις τους και να αρχίσουν τις δυναμικές κινητοποιήσεις, αρχής γενομένης από την αυριανή συγκέντρωση στο Κέντρο Υγείας Ζαγκλιβερίου στις 6μμ.

Σε ψήφισμα που εξέδωσαν μάλιστα, κάνουν λόγο για «απόπειρα διάλυσης της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης στην περιοχή», για προσχηματική ανάγκη στο ΑΧΕΠΑ, για «αδιαφορία για την υγεία των κατοίκων της περιοχής, σε καιρό επιδημίας», αλλά και για «κατάρρευση, όχι μόνο του Π.Ι Γερακαρούς, αλλά και του Κ.Υγ. Ζαγκλιβερίου, το οποίο είναι αδύνατο να εφημερεύσει με ασφάλεια, λόγω της μείωσης των γιατρών» (διαβάστε το πλήρες κείμενο του ψηφίσματος, στο τέλος του άρθρου).

Την ίδια στιγμή καταγγέλλουν εμπαιγμό, καθώς όπως ενημερώθηκαν, ενώ η διοίκηση της 4ης ΥΠΕ, μετακίνησε τον γιατρό στο ΑΧΕΠΑ, για να «ενισχύσει το ιατρικό προσωπικό» του νοσοκομείου, αμέσως μετά, για να καλύψει τα κενά που δημιουργήθηκαν στις εφημερίες στο Κέντρο Υγείας (πληροφορίες για δύο αναρρωτικές άδειες γιατρών με αποτέλεσμα να έχουν απομείνει πέντε), μετακινεί δύο ειδικευόμενους γιατρούς από το ΑΧΕΠΑ στο Κ.Υ.

«Και αυτό συμβαίνει ενώ ο δικός μας γιατρός που μετακινήθηκε στο ΑΧΕΠΑ, είναι στην ουσία άνευ αντικειμένου στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου» τονίζει κάτοικος.

Στο πλευρό των κατοίκων ο δήμος Λαγκαδά

Για απόφαση που κινεί υποψίες για στοχευμένη μετακίνηση, κάνει λόγο ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας του δήμου Λαγκαδά, Μιχάλης Τζανής.

Όπως δηλώνει στο GRTimes.gr ο κ. Τζανής, o δήμαρχος Λαγκαδά ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον διοικητή της 4ης ΥΠΕ, Δημήτρη Τσαλικάκη και σήμερα θα αποσταλεί και έγγραφο από τον δήμο που ζητά την ανάκληση της απόφασης μετακίνησης του συγκεκριμένου γιατρού και την επιστροφή του στη μέχρι τώρα υπηρεσία του.

Σχολιάζοντας την πληροφορία για μετακίνηση δύο ειδικευόμενων γιατρών στο Κέντρο Υγείας Ζαγκλιβερίου για την κάλυψη των κενών που δημιουργήθηκαν, ο αντιδήμαρχος κάνει λόγο για μια κίνηση που δεν είναι σωστή, καθώς εκτός του ότι δεν μπορούν να τεθούν επικεφαλής εφημεριών, η συγκεκριμένη κίνηση προκαλεί υποψίες για στοχευμένη μετακίνηση. «Για αυτό αντιδρούμε. Και για το συγκεκριμένο πρόσωπο και για να επανδρωθούν ουσιαστικά τα ιατρεία μας» καταλήγει ο κ. Τζανής.