Δήμος ΛΑΓΚΑΔΑ-Γ. Ταχματζίδης : Θα κινηθούμε νομικά για τους γενίτσαρους στο Σοχό

Γ. Ταχματζίδης: Θα κινηθούμε νομικά για τους γενίτσαρους στο Σοχό

Ο δήμαρχος Λαγκαδά Γ. Ταχματζίδης προέβη στις παρακάτω δηλώσεις σχετικά με τους Τούρκους γενίτσαρους στο Σοχό 

«Θα κινηθούμε νομικά εναντίον του γραφείου ευρωπαϊκών προγραμμάτων πολιτιστικών ανταλλαγών «Δίαυλος» που μεσολάβησε για τη συμμετοχή του τουρκικού συλλόγου στις αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Σοχό» αποκάλυψε στον Flash 99,4 και την εκπομπή «Απλά Επικίνδυνοι» ο δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Ταχματζίδης.

Ο κ. Ταχματζίδης ξεκαθαρίζει ότι η δημοτική αρχή Λαγκαδά δεν έχει καμία σχέση με το θέμα αλλά πως πρόκειται για πρωτοβουλία του προέδρου του τοπικού συμβουλίου, στο πλαίσιο των αποκριάτικων εκδηλώσεων που οργανώνονται κάθε χρόνο από τους τοπικούς φορείς.

«Η επικοινωνία έγινε αποκλειστικά με τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου, ο οποίος δεν ενημέρωσε το τοπικό συμβούλιο, ούτε την οργανωτική επιτροπή. Ο δήμος δεν έχει καμία ανάμειξη. Δεν πέρασε από δημοτικό συμβούλιο του Λαγκαδά, δεν ήταν στο επίσημο πρόγραμμα της οργανωτικής επιτροπής» διευκρινίζει.

Όπως εξήγησε: «το οργανωτικό κομμάτι των αποκριάτικων εκδηλώσεων στο Σοχό το ανέλαβε η οργανωτική επιτροπή που αποτελείται από το τοπικό συμβούλιο, από φορείς και συλλόγους της περιοχής. Προγραμματίστηκαν εκδηλώσεις γνωστές σε εμάς. Μεσολάβησε, όμως, ένα τηλεφώνημα του γραφείου ευρωπαϊκών προγραμμάτων πολιτιστικών ανταλλαγών «Δίαυλος» στον πρόεδρο της κοινότητας Σοχού και του είπε ότι υπάρχει ένα τουρκικό συγκρότημα – σύλλογος που θέλει να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις της Κυριακής, στις οποίες συμμετείχαν και άλλοι σύλλογοι από Λιθουανία και Βουλγαρία. Αδαής και ανυποψίαστός ο πρόεδρος για το περιεχόμενό της δράσης δέχτηκε να έρθουν χωρίς οικονομική απαίτηση. Ο πρόεδρος θεώρησε ότι είναι ένα χορευτικό συγκρότημα από την Τουρκία που έρχεται συχνά στις πόλεις της Ελλάδος και παρουσιάζει χορευτικά. Το γραφείο θα έπρεπε να είναι ενημερωμένο. Θα έπρεπε να ζητά βίντεο από κάθε σύλλογο που έρχεται από το εξωτερικό» εξήγησε ο κ. Ταχματζίδης.

Όπως ανέφερε ο κ. Ταχματζίδης, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Σοχού για λόγους ευθιξίας ανέλαβε την ευθύνη για το συμβάν και θα του θέσει το αίτημα της παραίτησής του το οποίο και θα κάνει δεκτό.

Τέλος σχετικά με τις επιθέσεις και τα υβριστικά σχόλια που δέχτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο δήμαρχος Λαγκαδά σχολίασε πως: «Βγήκε ο κάθε πικραμένος να βγάλει τα εσώψυχά του και εκτόξευσε ύβρεις ενάντια σε μένα και την οικογένεια μου, κάποιοι Ελληναράδες που δεν έχουν σχέση με τον πατριωτισμό και κλήθηκα να απολογηθώ σε γελοίους τύπους για τον πατριωτισμό μου και την εθνική μου συνείδηση».