Δήμος ΛΑΓΚΑΔΑ : Έτοιμα τα σχολεία του Δήμου Λαγκαδά για να υποδεχθούν εκπαιδευτικούς και μαθητές τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου.

Καθόλα έτοιμος είναι ο Δήμος Λαγκαδά για να επιστρέψουν στις τάξεις τους με υγειονομική ασφάλεια οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές και μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Από το πρωί σήμερα έχουν επιστρατευτεί τα ρομποτικά μηχανήματα που προμηθεύτηκε ο Δήμος Λαγκαδά ώστε να γίνουν οι απαραίτητες απολυμάνσεις, ενώ η καθαριότητα και η υγιεινή των σχολικών αιθουσών και των χώρων ολοκληρώνονται τόσο στα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία, όσο και στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς και στα ΚΔΑΠ του Δήμου Λαγκαδά, τα οποία θα λειτουργήσουν με την αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων, των οδηγιών και των υγειονομικών πρωτοκόλλων που έχουν οριστεί.
Παράλληλα, έχει προβλεφθεί η επάρκεια των σχολείων σε υγειονομικό υλικό, ενώ συνεχίζεται η διανομή των μασκών.
Αναλόγως της εξέλιξης της πανδημίας και των επιδημιολογικών δεδομένων στην περιοχή, ο Δήμος Λαγκαδά όπου και όποτε προκύπτει ανάγκη, θα βρίσκεται σε ετοιμότητα για τους απαραίτητους καθαρισμούς, απολυμάνσεις κι άλλες παρεμβάσεις στις σχολικές δομές του.
Υπενθυμίζεται πως σε περίπτωση αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού σε σχολικές μονάδες, αρμόδιο για το κλείσιμο των σχολείων είναι το υπουργείο Παιδείας και όχι οι Δήμοι.

Η εικόνα ίσως περιέχει: άτομα που κάθονται, πίνακας και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: άτομα που κάθονται και εσωτερικός χώρος