Δήμος Λαγκαδά : Μήνυμα δημάρχου Λαγκαδα για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ, ΙΩΑΝΝΗ ΤΑΧΜΑΤΖΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΓΕΙΑΣ:
Η σημερινή ημέρα έχει οριστεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, λόγω του ότι σαν σήμερα, το 1948 γεννήθηκε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), το εξειδικευμένο όργανο των Ηνωμένων Εθνών για ζητήματα Υγείας.
Οι ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες οι οποίες επικρατούν σήμερα προσδίδουν στην Παγκόσμια Ημέρα Υγείας μεγάλη σημασία. Τη σημερινή ημέρα καλούμαστε να αναλογιστούμε πόσο πολύτιμο είναι το αγαθό της υγείας, το οποίο πλήττει σφοδρά η πανδημία εδώ και παραπάνω από ένα χρόνο. Σήμερα οφείλουμε να ευχαριστήσουμε με όλη μας την καρδιά τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και όλο το υγειονομικό προσωπικό της χώρας, το οποίο από την πρώτη στιγμή της έξαρσης του COVID-19 δίνει μια μάχη πραγματικά υπεράνθρωπη. Στεκόμαστε όλοι με όλες μας τις δυνάμεις δίπλα σε αυτούς τους σύγχρονους ήρωες που βρίσκονται κυριολεκτικά στις επάλξεις σώζοντας καθημερινά ζωές. Το ευχαριστώ μας προς αυτούς μετά τη λήξη της σφοδρής αυτής υγειονομικής μάχης θα πρέπει να είναι πρωτίστως έμπρακτο.
Ας είναι λοιπόν η σημερινή ημέρα ένα εφαλτήριο για μας, ώστε στο εξής να προστατεύουμε και να διαφυλάττουμε την υγεία μας, αλλά και την υγεία των γύρω μας. Διότι ο κορωνοϊός θα νικηθεί, αλλά υπάρχουν ακόμη αναρίθμητες παθήσεις οι οποίες στερούν από πολλούς ανθρώπους το πολύτιμο αυτό αγαθό. Η ενημέρωση,η ευαισθητοποίηση και η πρόληψη για τις παθήσεις που ταλανίζουν τους συνανθρώπους μας ας είναι για μας στο εφεξής προτεραιότητα. Η σημερινή ημέρα μας καλεί να κάνουμε όλοι πράξη την ευχή που δίνει ο λαός μας, τόσο στις ευχάριστες, όσο και στις δυσάρεστες στιγμές: ” Υγεία πάνω απ’ όλα “.