Δήμος Λαγκαδά : Μήνυμα δημάρχου Λαγκαδά Ιωάννη Ταχματζίδη

Με αφορμή τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου, ο Δήμαρχος Λαγκαδά Ιωάννης Ταχματζίδης, σε μήνυμά του αναφέρει:
“Αγαπητοί συνδημότες.
Η σημερινή μέρα, έχει ιδιαίτερη σημασία για εμάς τους Έλληνες. Σηματοδοτεί το ξεκίνημα της νέας πορείας του Ελληνικού Έθνους και τον τίμιο και δύσκολο δρόμο των επαναστατημένων Ελλήνων για ελευθερία, ανεξαρτησία και δικαιοσύνη. Σήμερα όμως γιορτάζουμε και το χαρμόσυνο μήνυμα της θείας ενσάρκωσης. Είναι η λαμπρή θρησκευτική γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου μας.
Η ματαίωση των παρελάσεων, των δοξολογιών και η κατάθεση στεφάνων, για λόγους δημόσιας υγείας, καθόλου δε στερεί τη μεγάλη σημασία που έχει η 25η Μαρτίου και για το έθνος μας και για τη θρησκεία μας.
Μπορεί να μη βγούμε στους δρόμους για να χειροκροτήσουμε τους νέους μας, τα παιδιά μας και όσους φροντίζουν να κρατούν ψηλά τα έθιμα και τις παραδόσεις της πατρίδας μας. Μπορεί να μην ακούσουμε τις φιλαρμονικές μας να παιανίζουν εθνικά εμβατήρια, να μη δούμε τα παλικάρια μας στις Ένοπλες Δυνάμεις, είναι όμως σίγουρο ότι ο καθένας μας θα γιορτάσει τη σημερινή ημέρα με το δικό του τρόπο.
Όπως γνωρίζει η ψυχή και η καρδιά του Έλληνα.
Η σημερινή συγκυρία είναι δύσκολη. Η ανθρωπότητα ζει ιστορικές στιγμές και η πατρίδα μας δοκιμάζεται σε πολλούς τομείς. Δίνονται καθημερινές μεγάλες μάχες. Η επιστημονική κοινότητα για να αναχαιτίσει την πανδημία του κορωνοϊού, οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό για να σώσουν τις ανθρώπινες ζωές, ο ελληνικός στρατός και η ελληνική αστυνομία για να φυλάξουν τα σύνορά μας στον Έβρο και στα νησιά, οι εργαζόμενοι για να γυρίσουν ασφαλείς στα σπίτια τους, οι επαγγελματίες για να μπορέσουν να κρατήσουν τις επιχειρήσεις τους, οι κοινωνικά ευάλωτες ομάδες που δοκιμάζονται οικονομικά.
Ας σταθούμε δίπλα τους σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές.
Ας κρατηθούμε ενωμένοι, δυνατοί, αγαπημένοι, πλάι στην Πατρίδα και στο Θεό.
Να πιστέψουμε, να ελπίσουμε και να αγωνιστούμε.
Και θα τα καταφέρουμε με τη χάρη και την ευλογία της Παναγίας μας.

Χρόνια πολλά”.

Δήμαρχος Λαγκαδά
Ιωάννης Ταχματζίδης