Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου: Ο Μίμης Κεραμιδάς πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Εκλέχθηκε το νέο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Ελευθερίου Κορδελιού – Ευόσμου, μετά τη σύγκλιση Ειδικής Συνεδρίασης. Μοναδικό θέμα Ημερήσιας Διάταξης ήταν η «Εκλογή των Μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και της Δημοτικής Επιτροπής».
Σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 64 και 74 του ν. 3852/2010 (Α΄ 87) εκλέχθηκε με Ψηφοφορία δι’ ανατάσεως της χειρός το νέο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου ως εξής:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Από τη διοικούσα παράταξη ο Δημήτρης (Μίμης) Κεραμιδάς τον οποίο είχε προτείνει ο Δήμαρχος Λευτέρης Αλεξανδρίδης.
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Από τη Μείζονα Αντιπολίτευση ο Κώστας Αμανατιάδης, τον οποίο είχε προτείνει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Κλεάνθης Μανδαλιανός .
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:  Από την 3η παράταξη η Αικατερίνη Κυριαζίδου, την οποία είχε προτείνει η επικεφαλής της 3ης παράταξης κ. Μαρία Μανούκα.
Ακολούθησε η εκλογή της Δημοτικής Επιτροπής, στην οποία βάση του νόμου Πρόεδρος είναι ο Δήμαρχος Ελευθερίου Κορδελιού – Ευόσμου Λευτέρης Αλεξανδρίδης.
Σύμφωνα με τον ίδιο νόμο, η ψηφοφορία ήταν μυστική και η σύνθεση της 9μελούς δημοτικής επιτροπής έχει ως εξής:
Πουρσανίδου Μαρία
Βόγγαλης Βασίλης
Διακάκης Στέλιος
Κεχαγιάς Ανέστης
Κατσούκας Θόδωρος
Αναπληρωματικά Μέλη:
Γαβριηλίδης Γιάννης
Ξενιτόπουλος Σάββας
Καλού Μένια
Καλαϊτζίδης Σάββας
Αϊβαζίδης Βασίλης
Από τις δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης, εκλέχθηκαν:
Μανδαλιανός Κλεάνθης
Μανούκα Μαρία
Παπαδόπουλος Αλέξανδρος
Αναπληρωματικά Μέλη:
Λιάπης Ηλίας
Γαβαλά Μαρία
Αραμπατζής Δημήτρης
Κοκονάς Θανάσης
Πιστός στις προεκλογικές του δεσμεύσεις ο νέος δήμαρχος Ελευθερίου Κορδελιού – Ευόσμου, Λευτέρης Αλεξανδρίδης, κατά το χαιρετισμό του επανέλαβε την πρόθεσή του να υπάρχει ένα εποικοδομητικό κλίμα συνεργασίας μεταξύ όλων των παρατάξεων στο νέο δημοτικό συμβούλιο, με κοινό στόχο την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.
«Εύχομαι το νέο δημοτικό συμβούλιο να είναι παραγωγικό και να ξεπεράσει τα προβλήματα που συσσωρεύθηκαν στον τόπο μας εδώ και πολλά χρόνια. Πιστεύω ότι θα έχουμε μία καλή συνεργασία με όλους. Άλλωστε, σε αυτό αποσκοπεί η παράταξή μας, στο να έχουμε σύνθεση δυνάμεων και απόψεων», κατέληξε ο κ. Αλεξανδρίδης.