Δήμος ΘΕΡΜΗΣ : Ρομά … έχουν κατακλέψει τα αντλιοστάσια !

Μπορεί ο δήμος Θέρμης να γειτνιάζει με τα Τσαΐρια -που κατά βάση τοποθετούνται στον δήμο Θερμαϊκού- και μόνο μια καλύβα παλιά των Ρομά να βρίσκεται εντός των δικών του ορίων, ωστόσο τα προβλήματα είναι πολλά και καθημερινά σε σχέση με τις κλοπές.

Ρεπορτάζ: Ελένη Σκάρπου

Όπως δηλώνει στο GR Times, ο δήμαρχος Θέρμης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος, η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο με τους Ρομά να κλέβουν καλώδια από αντλιοστάσια και να αφήνουν χωρίς νερό ολόκληρες περιοχές. «Μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο έκλεψαν  4 μετασχηματιστές και 4 αντλιοστάσια, για να πάρουν τα καλώδια. Μέχρι τώρα έκλεβαν τις αρδευτικές εγκαταστάσεις, τώρα κλέβουν και της ύδρευσης. Τις προάλλες, έκλεψαν το κεντρικό αντλιοστάσιο της Αγίας Παρασκευής και 10 χωριά είχαν πρόβλημα με το νερό. Ευτυχώς είχαμε δεύτερο και δίναμε λίγο λίγο νερό με μικρές διακοπές σε όλους».

«Η ΔΕΗ και η Αστυνομία να κάνουν κάτι»

Με αγανάχτηση και καθόλου υπομονή πλέον ο δήμαρχος Θέρμης καλεί για πολλοστή φορά -όπως λέει- την ΔΕΗ και την Αστυνομία να δώσουν μια οριστική λύση. «Η ΔΕΗ δίνει 22 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο για κλεμμένους μετασχηματιστές, είναι δυνατόν να μη μπορεί να το λύσει μαζί με την αστυνομία; Μας δουλεύουν; Δεν ντρέπονται λίγο; Δύο χρόνια τους το ζητάμε. Πρόκειται για μια μάστιγα» καταλήγει ο κ.Παπαδόπουλος και επισημαίνει ότι καθημερινά μετακινούνται δεκάδες Ρομά στα διάφορα αλσύλλια της περιοχής.