Δήμος ΘΕΡΜΗΣ : «Λίφτινγκ» σε σχολεία στα Βασιλικά

Σε εκτεταμένες παρεμβάσεις βελτίωσης του αστικού πρασίνου με κλάδευση των δέντρων και συντήρηση των προαύλιων χώρων  των σχολείων της Κοινότητας Βασιλικών προχωρά από νωρίς σήμερα το πρωί η Αντιδημαρχία Πρασίνου – Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης.

Οι εργασίες που εκτελούνται περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων ανανέωση και διαμόρφωση της κόμης ψηλών δέντρων για ενδυνάμωση και για λόγους ασφαλείας . Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η αρμόδια Υπηρεσία δίνει προτεραιότητα στα δέντρα που βρίσκονται σε σχολεία για την ασφάλεια των μαθητών.

Με δεδομένο ότι το αστικό πράσινο αποτελεί σημαντικό παράγοντα βελτίωσης της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας, το τμήμα συντήρησης Πρασίνου του Δήμου Θέρμης στοχεύει στην άμεση και αποτελεσματική ανταπόκριση στα αιτήματα των δημοτών, ώστε να υπάρχει συνεχής βελτίωση σε ότι αφορά το περιβάλλον και την φροντίδα του. Καθημερινά προσπαθεί να συντηρεί και να φροντίζει τους χώρους πρασίνου καθώς και να δημιουργεί νέους χώρους.

Στις καθημερινές εργασίες της αρμόδιας Διεύθυνσης περιλαμβάνονται:
• Η ολοκλήρωση των κλαδεύσεων των δέντρων στα σχολεία , στα πάρκα και στους δρόμους.
• Η επίλυση αιτημάτων πολιτών που αφορούσαν το τμήμα συντήρησης πρασίνου κατά προτεραιότητα.

• Η εγκατάσταση αυτόματου ποτίσματος και φύτευση δέντρων σε πάρκα και άλλους χώρους πρασίνου και όπου απαιτείται.
• Η φύτευση θάμνων και σπορά γκαζόν.
• Η εκ νέου διαμόρφωση και σπορά σε προαύλιους χώρους σχολείων.
• Η φύτευση δέντρων και η δημιουργία νέων χώρων πρασίνου σε κάθε γωνιά του Δήμου Θέρμης.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος, πως ο άμεσος προγραμματισμός ενεργειών της Αντιδημαρχίας Πρασίνου, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει τη διαμόρφωση όλων των αύλειων χώρων των σχολείων μας, καθώς και σειρά παρεμβάσεων καθαρισμού χόρτων και αισθητικής αναβάθμισης του αστικού πρασίνου σε όλη την έκταση του Δήμου Θέρμης.

error: Content is protected !!