Δήμος ΘΕΡΜΗΣ : Απολύμανση των 64 σχολείων του Δήμου Θέρμης προχωρά η αρμόδια Αντιδημαρχία

Σε απολύμανση των 64 σχολείων του Δήμου Θέρμης προχωρά το επόμενο διάστημα η αρμόδια Αντιδημαρχία με απόφαση του Δημάρχου Θέρμης Θεόδωρου Παπαδόπουλου. Η απολύμανση θα πραγματοποιηθεί το χρονικό διάστημα των 14 ημερών που τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σύμφωνα με τη χθεσινή απόφαση του Υπουργείου Παιδείας.
Ειδικότερα, από σήμερα ξεκινά σχολαστική γενική καθαριότητα όλων των σχολικών συγκροτημάτων από τις καθαρίστριες των σχολείων μας, ώστε να ακολουθήσει από το συμβεβλημένο με το δήμο και εξειδικευμένο συνεργείο η ολική απολύμανση των χώρων των σχολικών συγκροτημάτων καθώς και των Δημοτικών Βρεφονηπιακών – Νπαιδικών Σταθμών αλλά και των χώρων των Κέντρων Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ).
Η διαδικασία της απολύμανσης θα πραγματοποιηθεί σε όλα τα κτίρια σύμφωνα με τις προδιαγραφές και οδηγίες του ΕΟΔΥ.
Η Αντιδημαρχία Παιδείας – Διά Βίου Μάθησης – Πολιτισμού και Νέας Γενιάς αναλαμβάνει συντονιστικό ρόλο για την καλύτερη δυνατή συνεργασία των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου με τις Διευθύνσεις των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής και των δομών του ΝΠΔΔ.
Σημειώνεται ότι η γενική καθαριότητα των σχολικών συγκροτημάτων και των δημοτικών βρεφονηπιακών – παιδικών σταθμών θα προηγείται της απολύμανσης.
“Πέρα από τις προληπτικές ενέργειες απολύμανσης της δημοτικής αρχής, θα πρέπει να επιδείξουμε όλοι ατομική ευθύνη και στη συγκεκριμένη περίπτωση οι γονείς να περιορίσουν τα παιδιά στο σπίτι, καθώς το μέτρο αφορά στην μείωση της διασποράς της νόσου.
ΑΜΕΣΑ ο Δήμος Θέρμης με απόφαση του Δημάρχου μας ξεκινάει την απολύμανση όλων των σχολείων, των δημοτικών χώρων προσχολικής αγωγής αλλά και των ΚΑΠΗ του Δήμου μας” σημείωσε μεταξύ άλλων ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Στέλιος Αποστόλου.