Δήμος ΘΕΡΜΗΣ : Απολύμανση των 64 σχολείων του Δήμου Θέρμης προχωρά η αρμόδια Αντιδημαρχία

Σε απολύμανση των 64 σχολείων του Δήμου Θέρμης προχωρά το επόμενο διάστημα η αρμόδια Αντιδημαρχία με απόφαση του Δημάρχου Θέρμης Θεόδωρου Παπαδόπουλου. Η απολύμανση θα πραγματοποιηθεί το χρονικό διάστημα των 14 ημερών που τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σύμφωνα με τη χθεσινή απόφαση του Υπουργείου Παιδείας.
Ειδικότερα, από σήμερα ξεκινά σχολαστική γενική καθαριότητα όλων των σχολικών συγκροτημάτων από τις καθαρίστριες των σχολείων μας, ώστε να ακολουθήσει από το συμβεβλημένο με το δήμο και εξειδικευμένο συνεργείο η ολική απολύμανση των χώρων των σχολικών συγκροτημάτων καθώς και των Δημοτικών Βρεφονηπιακών – Νπαιδικών Σταθμών αλλά και των χώρων των Κέντρων Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ).
Η διαδικασία της απολύμανσης θα πραγματοποιηθεί σε όλα τα κτίρια σύμφωνα με τις προδιαγραφές και οδηγίες του ΕΟΔΥ.
Η Αντιδημαρχία Παιδείας – Διά Βίου Μάθησης – Πολιτισμού και Νέας Γενιάς αναλαμβάνει συντονιστικό ρόλο για την καλύτερη δυνατή συνεργασία των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου με τις Διευθύνσεις των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής και των δομών του ΝΠΔΔ.
Σημειώνεται ότι η γενική καθαριότητα των σχολικών συγκροτημάτων και των δημοτικών βρεφονηπιακών – παιδικών σταθμών θα προηγείται της απολύμανσης.
“Πέρα από τις προληπτικές ενέργειες απολύμανσης της δημοτικής αρχής, θα πρέπει να επιδείξουμε όλοι ατομική ευθύνη και στη συγκεκριμένη περίπτωση οι γονείς να περιορίσουν τα παιδιά στο σπίτι, καθώς το μέτρο αφορά στην μείωση της διασποράς της νόσου.
ΑΜΕΣΑ ο Δήμος Θέρμης με απόφαση του Δημάρχου μας ξεκινάει την απολύμανση όλων των σχολείων, των δημοτικών χώρων προσχολικής αγωγής αλλά και των ΚΑΠΗ του Δήμου μας” σημείωσε μεταξύ άλλων ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Στέλιος Αποστόλου.
Related Post
ΔΗΜΟΙ Β΄ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ : “Δημιουργία Μ.Ε.Θ στα σύνορα των δήμων  Ωραιόκαστρο –Λαγκάδα… η στην Σίνδο ;”

ΤΟΥ : ΧΡΗΣΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗ (Αποκλειστικό ) Μια συνάντηση με όμορφο αποτέλεσμα είχαμε χθες βραδύ στα Διαβατά οπού συναντήθηκαν όλοι οι Read more

Δήμος ΘΕΡΜΗΣ : Αλλάζει ο κανονισμός λειτουργίας των κοιμητηρίων

Σε τροποποίηση του κανονισμού λειτουργίας των δημοτικών κοιμητηρίων ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις ταφώνων, καθώς τα κοιμητήρια «Αναστάσεως του Κυρίου» Read more

Δήμος ΘΕΡΜΗΣ : Προσλήψεις 6 ατόμων στο Δήμο Θέρμης

Ο Δήμος Θέρμης ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά έξι (6) ατόμων για την κάλυψη Read more

Δήμος ΘΕΡΜΗΣ : Δενδροφύτευση στην Αγ. Παρασκευή…

Σ Δενδροφύτευση πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή, στην Αγ. Παρασκευή στη Θέρμη Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στον οικισμό ” Χρώμα”, που διοργάνωσε η Read more