Δήμος ΘΕΡΜΗΣ : Έρχεται η 3η Γιορτή Μανιταριού στην Κοινότητα Λειβαδίου

Έρχεται η 3η Γιορτή Μανιταριού στην Κοινότητα Λειβαδίου την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019. Την διοργάνωση έχει αναλάβει ο Δήμος Θέρμης, οι Μανιταρόφιλοι Θεσσαλονίκη, η Κοινότητα Λειβαδίου, ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Λειβαδιωτών Θεσσαλονίκης και η Πολιτική Προστασία Θέρμης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΜΑΝΙΤΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΛΕΙΒΑΔΙ

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019
10:00 : Δημοτικό Σχολείο Λειβαδίου: Ομιλία με θέμα: Τα μανιτάρια του Νομού Θεσσαλονίκης. Εισηγητής: Δημήτρης Βολοβότσης.
11:00 : Εξόρμηση στο περιαστικό δάσος του Λειβαδίου προς αναζήτηση μανιταριών και τρούφας.
13:00 : Πλατεία «Τα Πλατάνια». Έκθεση και αναγνώριση μανιταριών.
14:00 : Ξενάγηση στον ιστορικό οικισμό. Ξεναγός Δημήτρης Γουδήρας.
15:00 : Προσφορά μανιταροεδεσμάτων και διασκέδαση στην κεντρικη πλατεία .
Το φυσικό περιβάλλον του Λειβαδίου είναι πλούσιο σε φυσικά προϊόντα τα οποία χρήσιμα για τη διατροφή των ανθρώπων και των άλλων έμβιων όντων. Εκτός από τα κάστανα, το φλαμούρι, τη ρίγανη, το τσάι κ.ά., τα οποία είναι αυτοφυή προϊόντα και εκτείνονται σε μεγάλες εκτάσεις, υπάρχουν και πολλές ποικιλίες βρώσιμων μανιταριών μέχρι και τρούφες.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λειβαδιωτών έχει καθιερώσει ως θεσμό πλέον τη Γιορτή του Μανιταριού, η οποία γίνεται κάθε χρόνο στο Λειβάδι μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Νοέμβρη.
Η γιορτή διοργανώνεται από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Λιεβαδιωτών, την Κοινότητα Λειβαδίου, τον Σύλλογο Μανιταρόφιλων Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον Δήμο Θέρμης και την Πολιτική Προστασία Θέρμης.
Η προσέλευση των επισκεπτών χρόνο με τον χρόνο αυξάνεται ραγδαία. Φέτος η γιορτή θα γίνει την Κυριακή 10 Νοεμβρίου στις ώρες 10:00 -16:00 και το πρόγραμμα περιλαμβάνει πολλές και όμορφες δράσεις.
Σκοπός της διοργάνωσης είναι να γνωρίσουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες τον ιστορικό οικισμό του Λειβαδίου, το πλούσιο φυσικό περιβάλλον και τις ομορφιές της φύσης, τα είδη των μανιταριών που ευδοκιμούν στις δασωμένες εκτάσεις, να μάθουν να διακρίνουν τα βρώσιμα και τα μη βρώσιμα μανιτάρια, να γευτούν ποικίλα εδέσματα που περιέχουν μανιτάρια και να διασκεδάσουν με χορούς και τραγούδια.