Δήμος Θερμαϊκού : Στα δικαστήρια τη Δευτέρα οι κάτοικοι του Δ. Θερμαϊκού (VIDEO)

Η υπόθεση της διοικητικής αποβολής που κατατέθηκε από τον Δήμο Θερμαϊκού για τα άτομα που κατοικούν σε παραπήγματα στην περιοχή Τσαΐρια, εκδικάζεται στο Ειρηνοδικείο της Θεσσαλονίκης το πρωί της Δευτέρας.

Οι κάτοικοι του δήμου Θερμαϊκού είναι ανάστατοι, καθώς παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες που έχουν κάνει εδώ και πολλούς μήνες, παρά τις εισαγγελικές παρεμβάσεις και την καθημερινή «ενόχληση» των δυνάμεων της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, οι πυρκαγιές που βάζουν «άγνωστοι» στα Τσαΐρια, δεν σταματούν, με αποτέλεσμα η ευρύτερη περιοχή να πνίγεται μέσα σε τοξικούς καπνούς.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα και η χθεσινή φωτιά στην περιοχή, που όπως και οι άλλες, είναι εμφανής από απόσταση χιλιομέτρων.

Όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι, τις φωτιές βάζουν άτομα που σχετίζονται με τον παράτυπο καταυλισμό, προκειμένου να κάψουν απορρίμματα, καλώδια και άλλα υλικά, για να εξάγουν στη συνέχεια μέταλλα, τα οποία οι δράστες πουλούν.
Η εκδίκαση της διοικητικής αποβολής ήταν να γίνει πριν τις γιορτές, ωστόσο το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης είχε κάνει δεκτή την αίτηση προσωρινής διαταγής για την παραμονή των Ρομά στον οικισμό, μέχρι την έκδοση της οριστικής απόφασης σχετικά με τη διοικητική αποβολή τους από οικόπεδο του δήμου Θερμαϊκού (δείτε ΕΔΩ).
Η «κίνηση πολιτών του Δήμου Θερμαϊκού ενάντια στην περιβαλλοντική ρύπανση» καλεί όσους το επιθυμούν και μπορούν να δώσουν το παρόν στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα στις 9πμ. «Η υπόθεση αφορά όλους  μας!!!. Γιατί στέρεψε και η υπομονή μας και η ανοχή μας… Το δικαίωμά μας στην Υγεία και στην Ζωή δεν θα το διαπραγματευθεί κανένας….» αναφέρουν στο κάλεσμα τους.