Δήμος ΔΕΛΤΑ : ” Όλοι μαζί ενώνουμε τις προσπάθειες, τις δυνάμεις, τις ελπίδες μας…”

Είναι φανερό στον καθένα, ότι όλος κόσμος και μαζί η χώρα μας, ζει στη δίνη της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης, από την επέλαση πανδημίας του κορονοϊού,
Η πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε επηρεάζει όλους τους τομείς καθημερινής δραστηριότητας. Καλούμαστε να σταθούμε στο ύψος της κρίσιμης κατάστασης και να προσαρμοστούμε στη νέα πραγματικότητα.
Οι πάντες καλούμαστε να δράσουμε με επίγνωση. Προέχει η ατομική υπευθυνότητα απέναντι στο εαυτό μας και το κοινωνικό σύνολο.
Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, όλοι δίνουμε εξετάσεις και όλοι κρινόμαστε.
Στο Δήμο Δέλτα με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής, ξεκινήσαμε τις προληπτικές απολυμάνσεις από ειδικευμένα συνεργεία.
Ήδη έχει πραγματοποιηθεί απολύμανση όλων των σχολείων του δήμου μας, ακολούθησαν οι δημοτικοί χώροι που υπάρχει συγκέντρωση δραστηριοτήτων πολιτών, ειδικά ευάλωτων ευπαθών κοινωνικών ομάδων .
Συνεχίζουμε με τους υπόλοιπους δημοτικούς χώρους βάση προγραμματισμού που υλοποιούμε. Ταυτόχρονα έχουμε αναστείλει κάθε είδους κοινωνικές εκδηλώσεις που πιθανόν να δημιουργούσαν συνθήκες μετάδοσης του συγκεκριμένου ιού. Έχουμε προχωρήσει όλες τις διαδικασίες προμήθειας των απαραίτητων υλικών προστασίας. Δεν σταματάμε τις προσπάθειες, παρακολουθούμε συνεχώς τις εξελίξεις και τα δεδομένα που αλλάζουν κάθε στιγμή και παίρνουμε έγκαιρα κάθε αναγκαίο μέτρο.
Ωστόσο η μάχη προάσπισης της δημόσιας υγείας, ξεκινάει από τα μέτρα ατομικής προφύλαξης. Είναι απαραίτητο να μειώσουμε μετακινήσεις, να αλλάξουμε για κάποιο διάστημα αγαπημένες συνήθειες, να αποφύγουμε το συγχρωτισμό σε κλειστούς χώρους, τηρούμε κατά γράμμα τις οδηγίες της πολιτείας, μένουμε σπίτι όσο περισσότερο μπορούμε.                                         
Το τρίπτυχο έγκυρη ενημέρωση, ατομική υπευθυνότητα, αλληλεγγύη στο συνάνθρωπο, μπορεί να βοηθήσει να περιοριστούν οι συνέπειες.
Με συστηματική, οργανωμένη παρέμβαση, συνεργασία δημοτών, κατοίκων και εργαζομένων μπορούμε να φέρουμε σε αίσιο πέρας τη μάχη προάσπισης της δημόσιας υγείας
Ευχαριστώ τα στελέχη και τους εργαζόμενους του δήμου μας, που συμβάλλουν να ανταποκριθούμε στην πίεση της κατάστασης.
Ευχαριστώ τους δημότες που μέχρι τώρα έχουν λειτουργήσει με σωστή αντίληψη των ειδικών συνθηκών
Προσωπικά θα είμαι παρόν σε καθημερινή βάση και θα συνεχίσω με ακόμα πιο έντονο ρυθμό να καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ξεπεράσουμε με τις μικρότερες συνέπειες, πρωτόγνωρες καταστάσεις που όλοι βιώνουμε για πρώτη φορά,.
Όλοι μαζί ενώνουμε τις προσπάθειες, τις δυνάμεις, τις ελπίδες μας ώστε να ανταπεξέλθουμε επιτυχώς στη δύσκολη αυτή περίοδο.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ