Δήμος ΔΕΛΤΑ : Σχέδιο αντιμετώπισης του κοροναϊού

Σχέδιο για την αντιμετώπιση του κοροναϊού έχει καταρτίσει ο δήμος Δέλτα λαμβάνοντας παράλληλα πρωτοβουλίες για την ενημέρωση του κόσμου και την ψύχραιμη αντιμετώπιση του φαινομένου.
Η πρόληψη είναι βασικός πυλώνας του σχεδίου της δημοτικής αρχής. Στο πλαίσιο αυτό έχει ήδηαποφασιστεί και πραγματοποιείται η προμήθεια των σχολικών μονάδων με σαπούνια και ειδικά απολυμαντικά, ενώ συγχρόνως με την απολύμανση, για προληπτικούς λόγους, των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας έχει ανατεθεί σε ειδικούς εμπειρογνώμονες η προληπτική απολύμανση και των παιδικών σταθμών και των ΚΑΠΗ.
Με πρωτοβουλία του δημάρχου  απολυμάνθηκαν  σήμερα Καθαρά Δευτέρα 2 Μαρτίου και οι παιδικοί σταθμοί στον δήμο Δέλτα. Ο δήμαρχος σε συνεργασία με τον πρόεδρο του ΚΠΟΔΔ Βαγγέλη Χαλβατζή αποφάσισαν να απολυμάνουν για προληπτικούς λόγους τους παιδικούς σταθμούς σε ήμερα αργίας ώστε να λειτουργήσουν κανονικά την Τρίτη 3 Μαρτίου προκειμένου να διευκολύνουν τους εργαζόμενους γονείς.
Επίσης αποφασίστηκε η απολύμανση των ΚΑΠΗ για την Τρίτη 3 Μαρτίου το πρωί ώστε τα κέντρα ανοιχτής προστασίας ηλικιωμένων του δήμου να επαναλειτουργήσουν την Τετάρτη.
Οι ειδικοί διαβεβαιώνουν ότι μετά την απολύμανση οι χώροι θα μπορούν να παραδοθούν προς χρήση χωρίς κανένα πρόβλημα.