Δήμος ΔΕΛΤΑ : Συνέντευξη στην ΕΡΤ3 παραχώρησε ο Δήμαρχος Δέλτα

Συνέντευξη στην ΕΡΤ3 παραχώρησε χθες ο Δήμαρχος Δέλτα, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο φιλοξενίας στα Διαβατά.

Ο Δήμαρχος Δέλτα επισήμανε ότι υπάρχουν κρούσματα επιθέσεων και κλοπών εναντίον των κατοίκων των Διαβατών και της Νέας Μαγνησίας, ενώ η υπερφόρτωση του στρατοπέδου με όλο και περισσότερους αδήλωτους μετανάστες δημιουργεί αναταραχή εντός της δομής, συγκρούσεις μεταξύ των μεταναστών και αυτό βγαίνει προς την κοινωνία με βίαιες μορφές.

Το κύριο πρόβλημα που υπάρχει είναι η ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής, για το λόγο αυτό ο Δήμαρχος Δέλτα ζητά να υπάρχει επαρκής φωτισμός πέριξ του στρατοπέδου και να αυξηθεί η αστυνόμευση της περιοχής. Ταυτόχρονα ο Δήμαρχος βρίσκεται σε συνεννόηση με τη διοίκηση του ΟΑΣΘ, για να δημιουργηθεί μία γραμμή που θα πηγαίνει απευθείας από το κέντρο φιλοξενίας στο Σιδηροδρομικό Σταθμό. Σύμφωνα με το Δήμαρχο το ζήτημα αυτό αναμένεται να λυθεί άμεσα. “Πρώτο μου μέλημα είναι τόσο η ασφάλεια των δημοτών σε Διαβατά και Νέα Μαγνησία, όσο και η ασφάλεια όλων των δημοτών του Δήμου Δέλτα”, τόνισε χαρακτηριστικά.