Δήμος ΔΕΛΤΑ : Ο δήμος δεν μπορεί να φιλοξενήσει άλλη δομή

«Θεωρώ ότι δεν πρέπει να προκαλείς τους πρόσφυγες και μετανάστες με τέτοιες ενέργειες» δήλωσε ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης για το μπάρμπεκιου έξω από το ΚΥΤ Διαβατών που διοργανώνει ως ένδειξη διαμαρτυρίας η οργάνωση «Ενωμένοι Μακεδόνες» μιλώντας στον flash99,4 και την εκπομπή «Μιλάμε Πολιτικά».

Όπως υπογράμμισε ο κ. Ιωαννίδης «Δεν είναι αυτά σοβαρά πράγματα να πηγαίνεις έξω από τη δομή και να ψήνεις. Νομίζω ότι δημιουργείται ένα κλίμα χλευασμού και πιθανώς να δημιουργηθούν και παρεξηγήσεις και ζητήματα ενώ δεν υπάρχει λόγος να γίνονται αυτές οι ενέργειες».

Ο δήμαρχος Δέλτα όπως είπε ο ίδιος, δεν έχει κληθεί από κάποιον στην εκδήλωση και δεν γνωρίζει ποιοι πήραν αυτή την πρωτοβουλία, εύχεται , όμως, να είναι μία ειρηνική συγκέντρωση.

Ο ίδιος αναφερόμενος στο αίτημα των διοργανωτών να κλείσει η ανοιχτή δομή τόνισε πως «Κανένας δεν θα ήθελε να υπάρχει η ανοιχτή δομή στα Διαβατά».

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει το ενδεχόμενο δημιουργίας και δεύτερης δομής στην περιοχή απάντησε πως «ο δήμος Δέλτα φιλοξενεί μία ανοιχτή δομή και σε καμία περίπτωση δε μπορεί να φιλοξενήσει άλλη μία ή ενδεχομένως κάποιο πρόχειρο καταφύγιο μεταναστών- προσφύγων».

Όσον αφορά στον αριθμό των προσφύγων – μεταναστών που υπάρχουν στη δομή του Στρατοπέδου Αναγνωστοπούλου, στην κοινότητα Διαβατών είπε πως «Οι δηλωμένοι είναι περίπου 900 με 1.000 όσο και η δυναμικότητα της δομής και οι αδήλωτοι περίπου 400».

Και πρόσθεσε πως «Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορούν να φιλοξενηθούν οι αδήλωτοι. Δε σιτίζονται μέσα τη δομή, δεν έχουν χώρο να μείνουν μέσα στη δομή με αποτέλεσμα να περιφέρονται μέσα στον οικισμό να δημιουργούνται προβλήματα, να επιδεινώνουν την ανασφάλεια και το αίσθημα της έλλειψης προστασίας των ανθρώπων οπότε δημιουργούνται προβλήματα».

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Δέλτα «Οι ανοιχτές δομές έγιναν πριν από 3- 4 χρόνια για να κρατήσουν λίγο, κάτι που δεν έγινε γιατί το πρόβλημα είναι μεγάλο».

Μάλιστα τόνισε πως η καθημερινότητα έχει γίνει δύσκολη, αφού οι μετανάστες και οι πρόσφυγες κινούνται σωρηδόν. «Γεμίζουν οι στάσεις και τα λεωφορεία, οι κάτοικοι δυσκολεύονται στις μετακινήσεις τους, τα παιδιά τα μαθήματά τους και  δικαίως οι πολίτες διαμαρτύρονται» είπε χαρακτηριστικά και είπε πως ο ΟΑΣΘ θα μπορούσε «να βάλει απευθείας δρομολόγια για τους πρόσφυγες από τη δομή μέχρι το σταθμό του ΟΣΕ».