Δήμος ΔΕΛΤΑ : Κοινωνικός Πολιτιστικός Οργανισμός Δ.Δέλτα

ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ, ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ……

Τα φετινά Χριστούγεννα, θα είναι διαφορετικά από αυτά που βιώσαμε πέρυσι. Τότε η χαρά, η προσδοκία και οι εναγκαλισμοί, φώτιζαν τα πρόσωπα μικρών και μεγάλων, σε κάθε άναμμα δέντρου, στις πλατείες όλων των κοινοτήτων του δήμου μας.
Φέτος θα λείψουν, οι εκδηλώσεις και το πλήθος του κόσμου, που συνέρρεε στην πλατεία κάθε δημοτικής κοινότητας, για να συνυπάρξει και να βιώσει με άλλους, μια αισιόδοξη συλλογική γιορτινή στιγμή.
Αυτό όμως που δεν θα λείψει και είναι παρόν είναι το πνεύμα των Χριστουγέννων. Εκφράζεται από τα δέντρα που στήνουμε σε κάθε κοινότητα, ως σύνοψη της συλλογικής διάθεσης προσφοράς, αλληλεγγύης, ανθρωπιάς και αγάπης που έχουμε ως τοπική κοινωνία. Αυτή την περίοδο, οι έννοιες είναι ακόμα πιο ισχυρές.
Γιατί, μπορεί η πανδημία του κορονοϊού να μας αφορά εξίσου όλους, όλοι να είμαστε ίσοι απέναντι στις επιπτώσεις της, αλλά μερικοί συνάνθρωποι, όχι πολύ μακριά μας, δεν παύουν να είναι λιγότερο ίσοι, γιατί εκτός από τον αόρατο εχθρό, έχουν να σηκώσουν, εξαιτίας ατυχιών της ζωής, το πρόσθετο βάρος της ανέχειας και της φτώχειας….
Ως Δήμος Δέλτα, πραγματοποιούμε συνεχώς ενισχυτικές δράσεις και πρωτοβουλίες αυτών που έχουν την πιο μεγάλη ανάγκη, είτε μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου, είτε μέσω του Κοινωνικού Πολιτιστικού Οργανισμού, είτε και κατά περίπτωση. Δεν τις κοινοποιούμε όλες, δεν είναι απαραίτητο. Αυτονόητες πράξεις αλληλεγγύης και ανθρωπιάς που στηρίζουν τους πιο αδύναμους στην τοπική κοινωνία μας, υπό το φως των «προβολέων», μπορεί αντί να τους κάνουν να νιώσουν έστω και ελάχιστα καλύτερα, να οδηγήσουν σε αντίθετα αποτελέσματα.
Σε αυτή τη συγκυρία, όλα όσα θεωρούσαμε δεδομένα, μεταβάλλονται, αφορούν πλέον, τον πυρήνα της ύπαρξης μας και τους όρους συνύπαρξης.
Ο «Θαυμαστός καινούργιος κόσμος», πλέον είναι εδώ, μέσα σ’ αυτόν πρέπει να αγωνιστούμε να παραμείνουμε άνθρωποι….
Που σημαίνει, να είμαστε σε αέναη εγρήγορση, να διαφυλάττουμε αξίες, να συμβάλουμε με πράξεις αποτελεσματικά, στον περιορισμό ανισοτήτων και φτώχειας, να παρεμβαίνουμε έγκαιρα και οργανωμένα στις κατεπείγουσες ανάγκες αντιμετώπισης όλων των σύγχρονων προκλήσεων που μας περιβάλλουν.
Σε αυτή την κατεύθυνση, είναι στραμμένη η πολιτική πυξίδα μας. Μπορούμε να πούμε, παραφράζοντας τον Αρμστρογκ, όταν πάτησε την σελήνη, ότι «ένα μικρό βήμα αλληλεγγύης και προσφοράς από κάθε άνθρωπο, αποτελεί ένα μεγάλο βήμα, για όλη την κοινωνία μας».
Όλοι Μαζί, με σθένος και αποφασιστικότητα θα ξεπεράσουμε τις δύσκολες καταστάσεις που ζούμε, χωρίς να αφήσουμε πίσω κάποιον μόνο ή να ξεχάσουμε κανένα.
Καλούμε όλους τους δημότες, κατοίκους επιχειρηματίες, να υπερβούμε την αποστασιοποίηση, να νικήσουμε την περιστασιακή κοινωνική αποξένωση που επιβάλλει η ανάγκη, με πράξεις αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, που αναδεικνύουν την σταθερή, «εκ βαθέων» πνευματική και υπαρξιακή συμπόρευση, επί της ουσίας και επί του πρακτέου.
Στις εσωτερικές διαδρομές και επιλογές της ψυχής, δεν χωρούν προβολείς, ούτε στα ιδιωτικά μονοπάτια του μυαλού, υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες, επομενως δεν χρειάζονται..
Ας φυτέψουμε λοιπόν, με τον τρόπο που νιώθει ο καθένας, τον δικό του σπόρο αγάπης, ανθρωπιάς, ώστε να δημιουργήσουμε το συλλογικό δέντρο προσφοράς και αλληλεγγύης της τοπικής κοινωνίας μας.
Για να είμαστε όλοι μαζί, Παροντες και Νικητες, σε μια καλύτερη επόμενη μέρα για όλους μας……………..
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΤΕ
ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΣΑΣ……
Η ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΔΕΝ ΚΡΑΤΑΝΕ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ……
Νοιάζομαι και Δρω,
Ο Δήμος Δέλτα, για τα φετινά Χριστούγεννα, στολίζει δέντρα Προσφορας, Αγάπης, Αλληλεγγύης, Καλεί όλους του Δημότες, να συμβάλλουν, σε αυτήν την ξεχωριστή γιορτή ανθρωπιάς.
Τα Δέντρα προσφοράς, θα «στολιστούν», με είδη πρώτης ανάγκης σε τρόφιμα, απαραίτητα για να ενισχύσουν το Κοινωνικό Παντοπωλείο, δλδ τις οικογένειες δημοτών και κατοίκων μας, που χρειάζονται την έμπρακτη συμπαράσταση μας. ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΑΠΕΖΙ ΑΔΕΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!!!! Από την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου μέχρι την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου, όσοι επιθυμούν, μπορούν να αφήσουν το δικό τους δείγμα αγάπης, στα εξής σημεία:
ΚΑΠΗ Κυμίνων, Ελένη Θεοδωσιάδου 2391041980
Δημαρχείο Χαλάστρας,Χρίστινα Κουκουρίκη 2313337723
ΚΑΠΗ Σίνδου, Όλγα Παπαδοπούλου 2310 797768
ΚΑΠΗ Διαβατών, Λιάννα Μορρου-Στέλιος Σαββίδης 2310 788 690
ΚΑΠΗ Καλοχωρίου, Πολυξένη Καλβουρτζή 2310792694
Κοινότητα Ανατολικού, Παναγιώτης Πέγιος 2310 718011
Καλούμε όλους τους πολίτες του Δήμου Δέλτα, να συμμετέχουν σε αυτή την Διαφορετική Πρωτοβουλία, να σταθούμε όλοι στο πλευρό των συνανθρώπους μας, που έχουν περισσότερη ανάγκη…