Δήμος Δέλτα : Υπογράφηκε η σύμβαση για την κτιριακή αναβάθμιση των σχολείων

Αρχίζει το έργο της κτιριακής και υγειονομικής αναβάθμισης των σχολείων του Δήμου Δέλτα που περιλαμβάνει την συνολική ανακατασκευή των χώρων υγιεινής των σχολείων με νέες υδραυλικές εγκαταστάσεις και άλλες παρεμβάσεις υγειονομικού χαρακτήρα.
Η σύμβαση υπογράφηκε με τον εργολάβο που αναδείχτηκε ανάδοχος του έργου μετά από διαγωνισμό προσφέροντας μάλιστα γενναία έκπτωση από τον αρχικό προϋπολογισμό ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ. Η τελική συμβασιοποιημένη πρόσφορα ορίζεται στα 1,6 εκατομμύρια ευρώ χωρίς να αλλάζει κάτι στο έργο και στις παρεμβάσεις.
Το έργο που ξεκινά έχει ορίζοντα παράδοσης 2 χρόνια
Πρόκειται για ένα έργο σταθμός που αφορά στην ανακαίνιση χώρων υγιεινής των σχολείων που είτε έχουν υποστεί ζημιά από τη φθορά του χρόνου είτε από εξωγενείς παράγοντες. Το έργο περιλαμβάνει επίσης αλλαγή κουφωμάτων αποκαταστάσεις σε σκεπές υδροροών δικτύων ύδρευσης και Αποχετευσης αντικαταστάσεις ηλεκτρολογιών πινάκων και ηλεκτρολογικών δικτύων πλακοστρώσεις αύλειων χωρών αντικατάσταση θερμαντικών σωμάτων και αποκαταστάσεις δαπέδων αθλητικών εξοπλισμών στα εξωτερικά γήπεδα των σχολείων.
Με την ολοκλήρωση του έργου θα ανακαινιστούν οι χώροι υγιεινής θα γίνουν παρεμβάσεις σε ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις και θα επιδιορθωθούν ζημιές σε όλα τα σχολεία του δημου που θα παραδοθούν έτοιμα με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές σε μαθητές και εκπαιδευτικούς
«Η εκπαιδευση θα συνεχίσει να αναβαθμίζεται στον δήμο μας με έργα και παρεμβάσεις προς όφελος της εκπαιδευτικής και μαθητικής κοινοτητας. Ήταν η δέσμευση μας προς τους πολίτες που γίνεται πράξη από την πρώτη στιγμή της ανάληψης της διοίκησης του Δημου Δελτα. Μετά από το εξωτερικό λίφτινγκ σε σχολεία με βάψιμο και επιδιόρθωση των εξωτερικών και αύλειων χωρών σειρά έχει η ανακαίνιση των εσωτερικών χωρών και των χωρών υγιεινής καθώς και των υδραυλικών και ηλεκτρολογιών εγκαταστάσεων που θα ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα» υπογράμμισε δήμαρχος Γιαννης Ιωαννιδης.
Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν Σαββατοκύριακα και ώρες και μέρες που τα σχολεία θα είναι κλειστά για την απόλυτη ασφαλεια εκπαιδευτικών και μαθητών.