Δήμος Δέλτα : ” Άναψαν φωτιές ” στο δήμο ΔΕΛΤΑ η αναφορές του αντιδημάρχου Χαλκηδόνας Ευσταθιάδη Λουκά στον Εισαγγελέα διαφθοράς για το ΚΕΚ ΝΕΦΕΛΗ

Η παράταξη που στήριξε και πρότεινε τον Γιάννη Ιωαννίδη για δήμαρχο  ΔΕΛΤΑ με επιστολή της αμφισβητεί  της  “ανταλλαγές  θέσεων (έμμισθων) και πολιτικής υποστήριξης μεταξύ της πλειοψηφίας του δήμου και της αντιπολίτευσης..” αφήνοντας αιχμές και ζητώντας  από τον δήμαρχο να απομακρύνει κάποιες  επιλογές του (Σταματάκης – πρόεδρος ΔΕΥΑ, Γλώσσης – Αντιδήμαρχος) από την  διοίκηση του δήμου … !
Με απλά λόγια : “Άναψαν φωτιές ” στο δήμο ΔΕΛΤΑ η αναφορές του αντιδημάρχου Χαλκηδόνας Ευσταθιάδη Λουκά στον Εισαγγελέα διαφθοράς για το ΚΕΚ ΝΕΦΕΛΗ
Απομένει Να δούμε την αντίδραση του δημάρχου …

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 02/02/2020 της δημοτικής παράταξης ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ

Με αφορμή την καταγγελία του αντιδημάρχου Χαλκηδόνας Ευσταθιάδη Λουκά στον Εισαγγελέα διαφθοράς για το ΚΕΚ ΝΕΦΕΛΗ και της ΚΟΙΝΣΕΠ ΣΤΟΧΟΣ, διαπιστώσαμε να επαληθεύονται οι αντιρρήσεις μας για την συνεργασία ανταλλαγής θέσεων (έμμισθων) και πολιτικής υποστήριξης μεταξύ της πλειοψηφίας του δήμου και της αντιπολίτευσης.

Ο βίος και η πολιτεία της διοίκησης Φωτόπουλου και η τραγική κατάσταση στην οποία περιήλθε ο Δήμος από μια ανίκανη και τυχοδιωκτική Δημοτική αρχή την προηγούμενη τετραετία, επιτακτικά μας οδήγησε στη συνεργασία και κοινή κάθοδο με επικεφαλής τον Γιάννη Ιωαννίδη στη δημοτική κίνηση «Επανεκκίνηση». Η συνεργασία αυτή έγινε με γνώμονα την κοινή αγωνία για το μέλλον αυτού του τόπου την ποιότητα, ευαισθησία και τα κοινά πολιτικά προτάγματα και οράματα του δημοκρατικού χώρου. Δώσαμε όλες μας τις δυνάμεις σε αυτή την προσπάθεια με κατάληξη το νικηφόρο αποτέλεσμα και την απομάκρυνση των πολιτικών υπεύθυνων της υποβάθμισης στον Δήμο Δέλτα.

«Πριν όμως αλέκτωρ λαλήσει», πολιτικά φαντάσματα του παρελθόντος, υπεύθυνα για μεγάλα προβλήματα που ο νέος Δήμαρχος κληρονομεί ( π.χ χρέος ΕΥΑΘ 13 εκατ) και πολιτικό ήθος αντίθετο στα δικά μας ιδεώδη, βρέθηκαν στην διοίκηση σε θέσεις σημαντικές. Δύο από αυτά τα πρόσωπα (Σταματάκης – πρόεδρος ΔΕΥΑ, Γλώσσης – Αντιδήμαρχος) συμμετέχουν και συμμετείχαν στο καταγγελλόμενο ΚΕΚ και ΚΟΙΝΣΕΠ με συγκεκριμένα στοιχεία. Θεωρούμε ότι τα πολιτικά βαρίδια, που αδικαιολόγητα χρεώθηκε η νέα διοίκηση, ναρκοθετούν την προσπάθεια για μια επανεκκίνηση της τοπικής κοινωνίας.

Για να προλάβουμε τα χειρότερα θεωρούμε ότι η αναστολή καθηκόντων των συγκεκριμένων που αναφέρονται και συμμετέχουν στην διοίκηση είναι μια κίνηση που θα επιβεβαιώνει τις αρχές και τις αξίες με τις οποίες στηρίξαμε την νέα δημοτική αρχή. Η απλή αναλογική στις δημοτικές εκλογές έγινε για να ξεφορτωθούμε τη διαφθορά και οι συνεργασίες που απαιτούνται, να γίνονται στη βάση αρχών και όχι ανταλλαγής θώκων εξουσίας .

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΤΑ