Δήμος ΒΟΛΒΗΣ : Πρόσφυγες … !

” Δεν πρόκειται να μεταφερθούν άλλοι πρόσφυγες και μετανάστες στην πολύπαθη περιοχή της Βόλβης…”αυτό διεμήνυσε στον δήμαρχο Βόλβης Διαμαντή Λιάμα ο ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν οι δύο άντρες
Ο υπουργός αναγνώρισε ότι η περιοχή της Βόλβης, όπου σήμερα φιλοξενούνται περίπου 2.000 άτομα, (1.000 στα Λουτρά της Νέας Απολλωνίας, 250 στα Βρασνά και 750 στο Βαγιοχώρι) σήκωσε δυσανάλογο βάρος σε σχέση με τον πληθυσμό της και ότι πολύ σύντομα θα αποσυμφορηθεί, καθώς πρόκειται να απομακρυνθούν άμεσα οι 250 και πλέον πρόσφυγες και μετανάστες που φιλοξενούνται σε τουριστικά καταλύματα στα Βρασνά.
Μάλιστα ο κ. Θεοδωρικάκος υποσχέθηκε ότι θα αποζημιώσει το δήμο Βόλβης για τα προβλήματα που αντιμετώπισε το τελευταίο μεγάλο διάστημα από τις συνεχιζόμενες αφίξεις προσφυγικού πληθυσμού, ενισχύοντας άμεσα με προσωπικό και εξοπλισμό τις δομές υγείας στην περιοχής, όπως το Κέντρο Υγείας Νέας Μαδύτου, τα σχολεία και τα αστυνομικά τμήματα που είναι πλήρως υποστελεχωμένα.
«Η συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών ήταν κάτι παραπάνω από εποικοδομητική, καθώς για μας το ζητούμενο είναι να αποσυμφορηθούν το συντομότερο δυνατό περιοχές της Βόλβης όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες και μετανάστες» τόνισε μιλώντας στο makthes.gr ο δήμαρχος κ. Λιάμας και πρόσθεσε λέγοντας πως «η δέσμευση του κ. Θεοδωρικάκου ότι δεν θα μεταφερθούν άλλοι μετανάστες και πρόσφυγες θεωρώ ότι θα συμβάλει στην αποκλιμάκωση της έντασης και θα ανακουφίσει τους κατοίκους, που ζουν με τα φόβο και τη ανασφάλεια εδώ και πολλούς μήνες».
Στη συνάντηση του υπουργού κ. Θεοδωρικάκου με το δήμαρχο Βόλβης κ. Λιάμα παραβρέθηκαν ο γενικός γραμματέας του ΥΠ.ΕΣ , Μιχάλης Σταυριανουδάκης και ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Μάνος Λογοθέτης που είναι αρμόδιος για τις μετακινήσεις των προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά στην ενδοχώρα.