ΔέλταVIMA – Δημοτικό Συμβούλιο : Παρατάθηκαν συμβάσεις εργασίας

Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Δέλτα: Παρατάθηκαν συμβάσεις εργασίας ΙΔΟΧ – Ψήφισμα για επέκταση συμβάσεων 55-67 ετών

Με μεικτή συνεδρίαση δια ζώσης και με τηλεδιάσκεψη συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δέλτα

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δέλτα ενέκρινε ψήφισμα για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» ζητώντας την άμεση μετατροπή σε αορίστου χρόνου των συμβάσεων όσων υπαλλήλων δεν έχουν μονιμοποιηθεί.
Ο κ. Ιωαννίδης υπογράμμισε ότι καθυστερεί η 4Κ που αφορά σε 14 υπαλλήλους  διαφόρων θέσεων για να καλύψουν τις κοινωνικές ανάγκες του Δήμου Δέλτα και ζήτησε την άμεση ολοκλήρωση των διαδικασιών, Επίσης εγκρίθηκε η πρόταση παράτασης των συμβάσεων προσωπικού ΙΔΟΧ για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Δέλτα.
Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε ψήφισμα παράτασης των συμβάσεων απασχόλησης των εργαζομένων 55-67 ετών για ακόμη δύο χρόνια (1+1) όταν ολοκληρωθεί η πρώτη διετία (1+1) προκειμένου να παραμένουν στις θέσεις τους συνολικά 4 χρόνια.
«Οι  Άνθρωποι που στα 57 ‘η 58 τους χρόνια αδυνατούσαν να βρουν με άλλο τρόπο εργασία, θα δυσκολευτούν ακόμη περισσότερο εφόσον απολυθούν μετά τη λήξη του προγράμματος των 2 ετών, στα 60 ή στα 61 τους χρόνια» υπογράμμισε ο δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης εξηγώντας  ότι αφενός οι  εργαζόμενοι αυτοί καλύπτουν ανάγκες των δήμων που δεν καλύπτονται με άλλο τρόπο, καθώς οι Δήμοι υπάγονται στο νόμο περί απαγόρευσης προσλήψεων και αφετέρου ότι η χρηματοδότηση για την επέκταση των συμβάσεων υπάρχει.
Παράλληλα στο ψήφισμα ζητήθηκε η θέσπιση αντίστοιχου προγράμματος  για τους νέους ανέργους 18-30 ετών ως σταθερή δράση ένταξης αυτής της ηλικιακής ομάδας στην αγορά εργασίας που  θα καλύψουν σοβαρές ανάγκες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Επίσης ζητήθηκε να συμπεριληφθεί το σύνολο των ΟΤΑ μαζί με τα νομικά τους πρόσωπα στο νέο πρόγραμμα επιδοτούμενης απασχόλησης ανέργων άνω των 45 ετών.
 To δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε την άμεση καταβολή σε χρήμα για τα Μέτρα Ατομικής Προστασίας και Γάλακτος στους δικαιούχους υπαλλήλους  για το 2021 ποσό και για το 2022.