Δέλτα : Μπάζα και απορρίμματα συνεχίζουν να μολύνουν πολλές περιοχές του δήμου Δέλτα !

ΤΟΥ  : Αλέξανδρου Αλεξιάδη 
από το GRTimes

Χιλιάδες τόνοι μπαζών και απορριμμάτων συνεχίζουν να μολύνουν πολλές περιοχές του δήμου Δέλτα, κυρίως έξω και γύρω από τον οικισμό των ΡΟΜΑ «Αγία Σοφία» και παρά το πρόγραμμα απομάκρυνσης τους που άρχισε με τη συνδρομή της Περιφέρειας από τις 22 Ιανουαρίου.

Η σημερινή εικόνα γύρω από τον οικισμό, είναι εντελώς αποκαρδιωτική. «Βουνά» από σκουπίδια, τοξικοί καπνοί από φωτιές που έβαλαν κάποιοι, λύματα κατά μήκος του δρόμου και μια ανυπόφορη μυρωδιά που αναδύεται καθ` όλη τη διάρκεια του 24ωρου.

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο:


Η δέσμευση του δημάρχου Δέλτα  να καθαρίσει πλήρως η περιοχή από τα σκουπίδια, μέσα σε περίπου έναν μήνα, ενδεχομένως να «σκοντάψει» χάρη στους επιτήδειους και στα οργανωμένα οικονομικά συμφέροντα, ακόμη και εταιρειών που προτιμούν να πετάξουν τα απορρίμματα όπου να `ναι, παρά να ξοδέψουν χρήματα για τη νόμιμη εναπόθεση τους σε προβλεπόμενες εγκαταστάσεις.
Η περιοχή εξάλλου είναι γνωστή για αυτή τη «χρήση» εδώ και πολλά χρόνια και οι κακές συνήθειες… δύσκολα κόβονται όπως αποδεικνύεται, με τους παραβάτες να δημιουργούν και να ανατροφοδοτούν μια μεγάλη υγειονομική βόμβα.
Όπως ανέφερε στο GRTimes.gr, ο δήμαρχος Δέλτα , η διαδικασία απομάκρυνσης των σκουπιδιών γύρω από τον οικισμό των ΡΟΜΑ, προχωράει κανονικά και δεν θα σταματήσει μέχρι να ολοκληρωθεί, ωστόσο το πρόβλημα αφορά πολλές περιοχές του δήμου.
«Εκτός από τα αγροτικά οχήματα που πετάνε αντικείμενα, υπάρχουν και άλλοι επιτήδειοι, ακόμη  και επιχειρηματίες οι οποίοι πετάνε και οργανικά απορρίμματα. Μέχρι και ληγμένα αναψυκτικά έχουμε δει…» επισημαίνει ο δήμαρχος Δέλτα, αναγνωρίζοντας πως το πρόβλημα δεν θα σταματήσει ποτέ, αν δεν βοηθήσουν οι κάτοικοι της περιοχής και οι επιχειρηματίες.
«Θα πρέπει και οι ίδιοι οι επιχειρηματίες να αναλάβουν τη φύλαξη της περιοχής. Να βάλουν από κοινού με ένα μικρό ποσό ο καθένας, προσωπικό security που θα ελέγχει την περιοχή, θα φωτογραφίζει, θα ενημερώνει την αστυνομία.  Αλλιώς δεν γίνεται. Δεν έχω δημοτική αστυνομία να μπορώ να ελέγχω 300.000 στρέμματα, ούτε η αστυνομία μπορεί να είναι ανά πάσα στιγμή, παρούσα, σε μια τέτοια περιοχή» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Όπως είπε στο GRTimes o δήμαρχος , έχει απευθυνθεί προσωπικά τόσο σε επιχειρηματίες της περιοχής, όσο και στους κατοίκους του οικισμού «Αγία Σοφία», πολλοί από τους οποίους όπως τόνισε είναι ευσυνείδητοι και μπορούν να φυλάνε «τα του οίκου» τους. «Πρέπει να πειστούν και οι ίδιοι, ότι αυτό γίνεται για δικό τους καλό και θα πρέπει να συμβάλλουν σε αυτήν την κατεύθυνση» κατέληξε ο δήμαρχος Δέλτα.
Related Post
Δήμος ΔΕΛΤΑ : Η καρδιά της Ρυθμικής Γυμναστικής χτυπά στη Σίνδο

Νεαρές αθλήτριες από την Ελλάδα την Ευρώπη και τα Βαλκάνια θα παρελάσουν από το 7ο Armonia Cup που διεξάγεται για Read more

ΔΙΑΒΑΤΑ : Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων Διαβατών – Προβολή ταινίας

Αυτήν την Παρασκευή 28/2, την τελευταία σχολική ημέρα πριν την Καθαρά Δευτέρα, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας Read more

ΔΙΑΒΑΤΑ : Α.Σ. Μαχητές Διαβατών – Βράβευση αθλητή

Βράβευση του αθλητή μας Σάββα Τσαπτσίδη για το χάλκινο μετάλλιο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα νέων Και τα δικά μας συγχαρητήρια Α.Σ. Read more

Διαβατά VimaThess : Επεισόδιο με έναν τραυματία στη δομή προσφύγων των Διαβατών -ΒΙΝΤΕΟ

Επεισόδιο μεταξύ δύο αλλοδαπών Ιρανικής καταγωγής που διαμένουν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων, στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου των Διαβατών Read more