Γιάννης Ταχματζίδης : Πρόταση για μετεγκατάσταση της ΔΕΘ σε οικόπεδο που βρίσκεται στα όρια των δήμων Λαγκαδά και Ωραιοκάστρου

Πρόταση για μετεγκατάσταση της ΔΕΘ σε οικόπεδο που βρίσκεται στα όρια των δήμων Λαγκαδά και Ωραιοκάστρου επί της «Εγνατία Οδός» καταθέτει ο δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Ταχματζίδης μετά την πρόταση δημάρχων της δυτικής Θεσσαλονίκης να μεταφερθεί στη Σίνδο. Όπως ξεκαθαρίζει ο κ. Ταχματζίδης είναι υπέρ της μεταφοράς του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου στην δυτική πλευρά της πόλης.

Μιλώντας στο makthes.gr ο κ. Ταχματζίδης υποστηρίζει πως υπάρχει μάλιστα σχετική μελέτη η οποία εκπονήθηκε στο παρελθόν. «Η πρόταση τότε ήταν του δήμου Λαγκαδά και του καποδιστριακού δήμου Μυγδονίας. Συνηγόρησαν μάλιστα δώδεκα όμοροι καποδιστριακοί δήμοι, η Βιομηχανική Περιοχή του Κιλκίς, ο τότε δήμαρχος Κιλκίς, η τότε έπαρχος Πόπη Καλαϊτζή, ο νυν βουλευτής Σάββας Αναστασιάδης ως πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας και Βόλβης, ο σύνδεσμος δήμων και κοινοτήτων ιαματικών πηγών Ελλάδας» λέει ο κ. Ταχματζίδης.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Λαγκαδά η πρόταση για μεταφορά τη ΔΕΘ αφορά μια έκταση 780 στρεμμάτων περίπου που ανήκει στους δήμους Ωραιοκάστρου και Λαγκαδά. «Αυτή την πρόταση την είχαν υποβάλει οι εμπλεκόμενοι στον τότε υπουργό Μακεδονίας Θράκης, Σταύρο Καλαφάτη. Είχε γίνει μάλιστα και μελέτη αλλά έμεινε στα χαρτιά. Σήμερα λοιπόν εμείς έχουμε να δηλώσουμε πως υπάρχουν εναλλακτικές με πλεονεκτήματα. Το εν λόγω οικόπεδο βρίσκεται πάνω στην Εγνατία Οδό» υποστηρίζει ο κ. Ταχματζίδης. «Βρισκόμαστε στον κόμβο» λέει.

«Με αφορμή την κίνηση των συναδέλφων μου αιρετών δηλώνω ότι κι εμείς είμαστε παρόντες» τονίζει ο κ. Ταχματζίδης.

Πρόκειται για μια έκταση 780 στρεμμάτων η περιοχή «Μερά», εκ των οποίων τα 443 στρέμματα ανήκουν στο δημοτικό διαμέρισμα Περιβολακίου και τα 337 στρέμματα στο δημοτικό διαμέρισμα Λητής του δήμου Ωραιοκάστρου.

Σημειώνεται πως η πρόταση για μεταφορά της ΔΕΘ στην εν λόγω έκταση είχε κατατεθεί από τους πρώην δημάρχους Αστέριο Γαβότση και Γιάννη Καραγιάννη.