ΓΕΦΥΡΑ Χαλκηδόνας : Διεθνές φεστιβάλ παραδοσιακού χορού και μουσικής

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γέφυρας «ΜΕΤΡΕΣ ΣΩΖΟΥΠΟΛΗ» υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τον δήμο Χαλκηδόνος και την Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης διοργανώνουν το «Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού & Μουσικής» που θα πραγματοποιηθεί από Πέμπτη 31 Αυγούστου έως και Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Γέφυρας. Χορηγός επικοινωνίας είναι η Voria.gr.
Πρόκειται, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, για τη μεγαλύτερη μουσικοχορευτική εκδήλωση με διεθνή χαρακτήρα του Ν. Θεσσαλονίκης και πρωταγωνιστές την παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα κάθε γωνιάς του κόσμου, όπως αυτά παρουσιάζονται από τις συμμετέχουσες καλλιτεχνικές ομάδες.
Το Φεστιβάλ, σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, αποτελεί το σημαντικότερο πολιτιστικό γεγονός της Δυτικής Υπαίθρου της Θεσσαλονίκης, καθώς συγκεντρώνει πλήθος επισκεπτών από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο, μιας και έχει καθιερωθεί και αναγνωριστεί για την ποιότητα και το θέαμα που προσφέρει.
Φέτος στο πρόγραμμα θα παρουσιαστούν παραδοσιακές μουσικοχορευτικές ομάδες από Λατινική Αμερική, Βαλκάνια, Δυτική Ευρώπη και φυσικά Ελλάδα. «Συνολικά 250 χορευτές και μουσικοί θα βρίσκονται στη Γέφυρα για να μας χαρίσουν ένα φαντασμαγορικό θέαμα», επισημαίνεται.
Η φετινή διοργάνωση θα έχει επετειακή μορφή λόγω της «τριπλής επετείου» για τη συμπλήρωση 15 χρόνων Διεθνούς Φεστιβάλ, 45 χρόνων λειτουργίας του Πολιτιστικού Συλλόγου Γέφυρας «ΜΕΤΡΕΣ ΣΩΖΟΥΠΟΛΗ» και 100 χρόνων από την έλευση των πρώτων προσφυγικών ροών που έθεσαν τις βάσεις για ανοικοδόμηση της σημερινής Γέφυρας Θεσσαλονίκης.
Ώρα έναρξης: 20:30
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Πληροφορίες: www.kepo.gr
2310 602599
Δείτε το πρόγραμμα: