ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ εκλογες 2023 : Οι υποψήφιοι βουλευτές ΚΚΕ Β΄ Θεσσαλονίκης

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ στην Β’ εκλογική Περιφέρεια Θεσσαλονίκης είναι οι εξής:
  1. Αφεντουλίδου – Αλμπάνη Κωνσταντίνα:Είναι 29 ετών, απόφοιτος της Πολυτεχνικής Σχολής ΑΠΘ, του τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, όπου έδωσε μάχες μέσα από τον σύλλογο φοιτητών. Σήμερα εργάζεται ως ιδιωτική υπάλληλος στον κλάδο του ιματισμού και δραστηριοποιείται ενεργά στο εργατικό κίνημα, ως γραμματέας του Συνδικάτου Ιματισμού και Δέρματος Κεντρικής Μακεδονίας.
  2. Καινουργιάκη Στέλλα:39 ετών, γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά, είναι απόφοιτος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και κάτοχος μεταπτυχιακού. Σήμερα εργάζεται ως συμβασιούχος στο ΑΠΘ και παράλληλα διδάσκει ως ωρομίσθια εκπαιδευτικός σε ΕΠΑΣ (επαγγελματικές σχολές) του ΟΑΕΔ και σε δημόσια ΙΕΚ. Είναι μέλος Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων στο 2ου Δημοτικού ΣχολείουΠυλαίας.
  3. Κυγιάκης Χρήστος:33 χρονών, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης. Είναι εργαζόμενος σε αποθήκη supermarket στην Βιομηχανική Περιοχή Θεσσαλονίκης. Από το 2021 είναι αντιπρόεδρος στην Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Νομού Θεσσαλονίκης.
  4. Κυριαζίδης Χάρης:38 ετών, μεγάλωσε στο Καλαμωτό. Σήμερα ζει στην Θεσσαλονίκη όπου και εργάζεται σε εταιρεία τροφίμων. Έχει σπουδάσει στο τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών του ΤΕΙ Λαμίας. Είναι πρόεδρος του σωματείου Τροφίμων – Γάλακτος Κ. Μακεδονίας, εκλεγμένος στην αντίστοιχη Ομοσπονδία, όπως επίσης και στην διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.
  5. Λυμπερίδου Χριστίνα:25 ετών, γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη, ενώ κατάγεται από τα Κρύα Νερά Σοχού. Είναι τελειόφοιτος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας ΑΠΘ. Εργαζόμενη στον επισιτισμό και μέλος του ΣΕΤΕΠΕ (Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών ΕΠισιτιστικών Επιχειρήσεων). Ήταν υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Θεσσαλονίκης το 2019.
  6. Μαάιτα Τζαμάλ – Οδυσσέας:44 ετών, διδάκτορας του τμήματος Φυσικής του Α.Π.Θ. και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης. Σήμερα εργάζεται ως συμβασιούχος καθηγητής στο τμήμα φυσικής του ΔΙΠΑΕ ενώ στο παρελθόν έχει διδάξει και σε άλλα πανεπιστημιακά τμήματα. Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μηχανικής. Είναι δημοτικός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο δήμο Πυλαίας- Χορτιάτη. Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων του 1ου δημοτικού σχολείου Πανοράματος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Γονέων Πυλαίας Χορτιάτη.
  7. Μακρή Χαρά:35 χρονων, κάτοικος Θέρμης. Είναι απόφοιτος του τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Δραστηριοποιείται ως επαγγελματίας στον κλάδο της διανομής και εμπορίας τροφίμων.
8.Πολυκάρπου Σίσσυ: 52 ετών, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη  και μεγάλωσε στην Περαία. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής ΑΠΘ και σήμερα διδάσκει στο 3ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του νομαρχιακού τμήματος Θεσσαλονίκης της ΑΔΕΔΥ.
9.Στεφανίδης Κοσμάς: 43 ετών, κάτοικος Επανομής. Είναι απόφοιτος ΙΕΚ Ηχοληψίας. Εργάστηκε για πολλά χρόνια στο χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης ως τεχνικός ήχου. Τα τελευταία χρόνια είναι αγρότης και γραμματέας στον Αγροτοκτηνοτροφικό σύλλογο Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Επίσης είναι αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Γονέων Δήμου Θερμαϊκού.
  1. Στολτίδης Λεωνίδας:48 ετών, βουλευτής του ΚΚΕ στη Β’ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης. Γεννήθηκε στην Τασκένδη της Σοβιετικής Ένωσης και σπούδασε μηχανικός τηλεπικοινωνιών και δικτύων στο Πολυτεχνείο Λένιν της Σόφιας στη Βουλγαρία. Είναι εκλεγμένος στη διοίκηση της ΓΣΕΕ, στη διοίκηση του ΕΚΘ και στη διοίκηση της ομοσπονδίας των εργαζομένων στον ΟΤΕ. Διετέλεσε γενικός γραμματέας του ΕΚΘ την περίοδο 2014 έως και το 2019.
  2. Τσουραλάκης Αλέξανδρος:56 ετών. Κάτοικος Σταυρού του Δήμου Βόλβης. Είναι γραμματέας του Δασικού Συνεταιρισμού Εργασίας «Η ΕΝΩΣΗ» Σταυρού Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του σωματείου Δασεργατών Μακεδονίας – Θράκης. Επίσης είναι μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων. Διετέλεσε Δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Ρεντίνας Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του παιδικού σταθμού του Σταυρού Θεσσαλονίκης.
  3. Χατζηκυριάκου Λίνα:40 ετών. Απόφοιτος του τμήματος Νομικής και του τμήματος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας ΑΠΘ. Ασκεί μάχιμη δικηγορία στην Θεσσαλονίκη από το 2007 και είναι εκλεγμένη Δημοτική Σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση στον Δήμο Δέλτα.