ΒΟΛΒΗ : Όλη νύχτα ένταση στα Βρασνά – Οι κάτοικοι έδιωξαν λεωφορεία με πρόσφυγες

Μετά από την είδηση ότι θα αφιχθούν μετανάστες και πρόσφυγες από την Σάμο στα Βρασνά, οι κάτοικοι της περιοχής, έστησαν μπλόκα κι όταν μετά τα μεσάνυχτα έφτασαν τα πούλμαν, τους ανάγκασαν να φύγουν, με προορισμό αυτή την φορά την Χαλκίδα.
Τα μπλόκα στήθηκαν στα Νέα Βρασνά και στην παραλία των Βρασνών. Πλήθος κόσμου άντρες, γυναίκες, νέοι και ηλικιωμένοι έδωσαν δυναμικό παρών αποκλείοντας την πρόσβαση των λεωφορείων που θα μετέφεραν τους μετανάστες προς τα καταλύματα των ιδιωτών όπου επρόκειτο να φιλοξενηθούν. Οι 200 αιτούντες άσυλο που έφτασαν στην περιοχή του δήμου Βόλβης συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων, βρήκαν τα ξενοδοχεία κλειστά και τους ξενοδόχους άφαντους.
Στο μπλόκο των Νέων Βρασνών συμμετείχαν  δημοτικοί Σύμβουλοι μετά το πέρας της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Κατά την διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Βόλβης, Διαμαντής Λιάμας, ενημέρωσε για τις μέχρι τώρα ενέργειες του, ενώ σήμερα θα μεταβεί στην Αθήνα για να συναντηθεί με κλιμάκια υπουργείων ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα εγκατάστασης μεταναστών στην περιοχή.