ΒΟΛΒΗΣ vima : Ενημέρωση – συζήτηση για τη μεταλλουργία ΒΙΝΤΕΟ

Οι επιπτώσεις από τη μεταλλευτική λειτουργία στην Βόρεια Χαλκιδική συζητήθηκαν σε ενημερωτική εκδήλωση που οργάνωσε ο δήμος Βόλβης στον Σταυρό.
Η δραστηριότητα μεταλλουργίας στη Βόρεια Χαλκιδική, η νέα επενδυτική συμφωνία, η νέα μελέτη Περιβαλλοντικών Όρων (ΜΠΕ) και οι επιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή, αποτέλεσαν το αντικείμενο ημερίδας που πραγματοποιήθηκε από τον δήμο Βόλβης, την Κυριακή 27 Νοεμβρίου στον Σταυρό.
Ομιλητές στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του ΚΑΠΗ Σταυρού, οι καθηγητές πανεπιστημίου Κυριάκος Παναγιωτόπουλος (καθηγητής τμήματος Γεωπονίας Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης), Κωνσταντίνος Β. Παπαζάχος (καθηγητής Γεωφυσικής τμήματος Γεωλογίας Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης) και Πέτρος Σαμαράς (καθηγητής Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος), οι οποίοι αναφέρθηκαν στα επιμέρους στοιχεία της Μεταλλουργίας και τις δυσμενείς επιπτώσεις από τη λειτουργία της.
Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμμελος και ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Θανάσης Γλαβίνας.

Δείτε το βίντεο για πλήρη ενημέρωση