ΒΗΜΑ thess : “Η άλλη ΑΠΟΨΗ” στα τοπικά δρώμενα !

ο Μακιαβέλλι

*************************************

ΤΗΣ : ΣΤΕΛΛΑΣ ΒΑΛΣΑΜΑΚΗ

 Τέλος εποχής…

Κάποτε ο Μακιαβέλλι είχε πει ότι «το καλύτερο κάστρο που θα μπορούσε να κατέχει ένας ηγεμόνας, είναι η αγάπη του λαού του» . Μεταφράζοντάς το, θα μπορούσαμε να πούμε ότι η δημοτική μας αρχή, δεν απολαμβάνει αυτή την αγάπη ούτε στο ελάχιστο .

Eχουν περάσει σχεδόν 2,5 χρόνια από την μέρα που ανέλαβε τις τύχες του τόπου μας η σημερινή διοίκηση και τα προβλήματα όχι μόνο συνεχίζουν να υπάρχουν αλλά διογκώνονται καθημερινώς με την πλειοψηφία ήδη των δημοτών σε όλα τα χωριά, να αναρωτιούνται αν τελικά η επιλογή τους ήταν η πλέον σωστή.

Στο δε τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, «λεκτικοί θησαυροί» και μνημεία πολιτικής μαύρων εποχών, που πολλοί συνδημότες μας πίστευαν ότι έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, «αποκαλύφθηκαν» , από την διοικούσα δημοτική αρχή, με πρωτοστάτη τον ίδιο τον δήμαρχο, όπου αποκάλεσε μεταξύ των άλλων τσίρκο , σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο.

Ο Δήμος μας , καλείται να δώσει ένα οριστικό τέλος στους επαγγελματίες ανακατωσούρες του τόπου μας, οι οποίοι υπάρχουν μόνο για να προκαλούν προβλήματα στους συμπολίτες τους. Το κάνω ό,τι θέλω, δεν μπορεί να συνεχιστεί σε καμία περίπτωση. Μαζί με αυτούς, θα πρέπει να κάνουμε πέρα και τους πολιτικούς προστάτες αυτών , που τους παροτρύνουν σε τέτοιες πρακτικές . Ανάθεμα αν όλοι αυτοί, οι δήθεν πολιτικάντηδες του τόπου μας, σκέφτηκαν έστω και μια φορά παραγωγικά και θετικά ..Στο μυαλό τους, κυριαρχούσε πάντα και συνεχίζει να κυριαρχεί το μπάχαλο, η ανακατωσούρα και η οπισθοδρόμηση.

Η κοινή λογική και ο μέσος κοινός νους αντιλαμβάνονται σε ελάχιστα δευτερόλεπτα το αυτονόητο σε σχέση με την επίλυση προβλημάτων στον πραγματικό κόσμο. Φαίνεται ότι αυτό το… προνόμιο δεν το διαθέτουν όλοι εκείνοι που καταλαμβάνουν θέσεις ευθύνης στον δήμο μας , αλλά αντίθετα, αντιλαμβάνονται την έννοια της… προόδου ως προϊόν της επιβολής τους έναντι του απλού κόσμου .