ΒΗΜΑεπιστολή … ΕπωνύΜως : Πόσο αδικείται το Καλοχώρι ;

 

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΕΛΤΑ

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα

ΤΟΥ : Χρήστου Μουκατατζή

Δυο χρόνια μετά τις δημοτικές εκλογές, οφείλουμε να μιλήσουμε δημόσια.
Εμείς οι Καλοχωρίτες πάψαμε από καιρό να ασχολούμαστε με τα τοπικά ζητήματα. Και ιδιαίτερα η νέα γενιά που σε μεγάλο βαθμό τα αγνοεί.
Γι’ αυτό και η εγκατάλειψη του χωριού. Αφού λοιπόν δεν νοιαζόμαστε εμείς, γιατί να ασχοληθούν ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο;
Και να το βασικότερο ζήτημα. Πόσοι γνωρίζουν αλήθεια πόσα έσοδα εισφέρει το Καλοχώρι στο δημοτικό ταμείο; Εκατοντάδες σπίτια, καταστήματα, αποθήκες, επιχειρήσεις με μεγάλα κτίσματα, πληρώνουν στη ΔΕΗ μαζί με το ηλεκτρικό ρεύμα και τέλη φωτισμού, καθαριότητας και ακίνητης περιουσίας. Τις εισπράξεις από τα τέλη αυτά η ΔΕΗ και οι πάροχοι τις επιστρέφουν στον Δήμο και είναι εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.
Ποτέ όμως δεν θα μιλήσει γι’ αυτά τα έσοδα ο Δήμαρχος και τι ανταποδοτικότητα έχουν σε μας αυτά τα τέλη. Ούτε και για τις κρατικές χρηματοδοτήσεις και τι αναλογούν στο Καλοχώρι. Γιατί έργα ή άλλης μορφής οφέλη, χρόνια τώρα, δεν βλέπουμε στο χωριό μας.
Ευθύνη γι’ αυτό έχουν και οι Δημοτικοί και οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι και ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου που μας εκπροσωπούν και που σιωπούν.
Βρίσκουμε μήπως φυσικό το Καλοχώρι να είναι πετάμενο στα αζήτητα; Ακόμη και νερό πληρώνουμε ενώ έχουμε δικές μας γεωτρήσεις.
Αναμφισβήτητα ο Καλλικράτης που μας υποχρέωσε να ενσωματωθούμε στο Δήμο Δέλτα, κυριολεκτικά μας βούλιαξε. Κατακτήσεις και προσπάθειες μιας 25ετιας τείνουν να ακυρωθούν. Και θα ρωτήσει κανείς, ο Δήμαρχος δεν βλέπει την αδικία που γίνεται σε βάρος του Καλοχωρίου και των δημοτών; Όχι δεν την βλέπει. Αφού δεν θέλει να βλέπει ούτε εμάς που μαζί του κατεβήκαμε στις εκλογές. Γιατί όπως είπε και ο Βίκτωρ Ουγκώ (1793), ένας άρχοντας όταν κινδυνεύει σε καταδέχεται και όταν περάσει ο κίνδυνος δεν σε ξέρει πια.
Αλλά τον θυμόμαστε εμείς. Και του υπενθυμίζουμε ότι υποσχεθήκαμε από κοινού στον κόσμο του Καλοχωρίου:
· επανενεργοποίηση του πολεοδομικού σχεδίου της επέκτασης του οικισμού Καλοχωρίου
· επαναπροσδιορισμό του κανονισμού λειτουργίας των κοιμητηρίων της Κοινότητας και κατασκευή οστεοφυλακίου που να πληροί τις προδιαγραφές
· άμεση συντήρηση και επισκευή του οδικού δικτύου στο Βιοτεχνικό πάρκο και όχι μόνο
· απόκτηση και αξιοποίηση του οικοπέδου και της αποθήκης του Γ. Σ Καλοχωρίου.
*αξιοποίηση του πάρκου της Κερκύρας
Είναι πράγματι ενοχλητικό να θυμίζεις σε κάποιον τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις του. Αλλά το Καλοχώρι που έχει πλούσιο αγωνιστικό παρελθόν δεν θα σιωπά στο εξής και θα αξιώνει επίλυση των προβλημάτων του. Και αν ο ” Καλλικράτης”, η πανδημία, η οικονομική κρίση και η ακρίβεια μας αποδιοργάνωσε, εμείς δεν χάσαμε τον στόχο μας. Το Τοπικό Συμβούλιο και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, θα σταθούν μαζί με τους Δημότες στο ύψος που απαιτούν οι περιστάσεις.
Χρήστος Μουκατατζής π. πρόεδρος της πάλαι ποτέ Κοινότητας Καλοχωρίου.
Νοέμβριος 2021