ΒΑΣΙΛΙΚΑ : Την έντονη δυσαρέσκειά τους εκφράζουν οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί Ανατολικής Θεσσαλονίκης

Την έντονη δυσαρέσκειά τους εκφράζουν οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί Ανατολικής Θεσσαλονίκης για τις μεγάλες ζημιές στην κοιλάδα των Βασιλικών μετά τις πρόσφατες καταιγίδες, αφού επισημαίνουν έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων.
Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους:
«Για άλλη μια φορά και ενώ εδώ και χρόνια ζούμε με την αγωνία της επιβίωσης από τα υπέρογκα έξοδα και τις χαμηλές τιμές στα προϊόντα μας, χτυπιόμαστε και από την πολιτική του Δήμου, της Περιφέρειας και της Κυβέρνησης, που βάζει τις ανάγκες μας στο ζύγι του κόστους – οφέλους.
Για άλλη μια φορά, αποδεικνύεται ότι δεν φταίνε τα «έκτακτα καιρικά φαινόμενα», αλλά το γεγονός ότι δεν έχει γίνει ούτε ένα έργο υποδομής, που να προστατεύει τις καλλιέργειές μας, τις μονάδες μας, τα θερμοκήπιά μας, το βιός μας.
Όπως υπερχείλισαν τα νερά, έτσι και η υπομονή μας. Τα ίδια ρέματα ξεχειλίζουν εδώ και δεκαετίες. Με δύο ψιχάλες γίνονται λίμνη όλα τα Βασιλικά θέτοντας σε κίνδυνο όλους μας.
Το ζήτημα της κατασκευής της περιφερειακής τάφρου είναι γνωστό σε όλους τους υπεύθυνους εδώ και δεκαετίες.
Πότε επιτελούς θα μπει σε προτεραιότητα η κατασκευή του; Ποιανών οι ανάγκες πρέπει να καλυφθούν για να μπορούμε κι εμείς να μην ανησυχούμε σε κάθε βροχή αν θα την επόμενη θα έχουμε καλλιέργεια, θερμοκήπιο, δρόμους να πάμε, σπίτι να μείνουμε.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
1.       Να γίνει άμεση καταγραφή των ζημιών σε γεωργοκτηνοτροφικές μονάδες και καλλιέργειες και να αποζημιωθούν στο 100% οι πληγέντες.
2.       Να γίνει άμεση και πλήρη αποκατάσταση όλων ζημιών σε υποδομές.
3.       Άμεση διάνοιξη του ρέματος Ξερολάκι
4.       Άμεση χάραξη και κατασκευή της περιφερειακής τάφρου».