ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ : Στη «φάκα» της ΕΛΑΣ σπείρα που «σήκωνε» χρηματοκιβώτια – Πάνω από 300.000 ευρώ η «λεία» τους (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Στη «φάκα» της ΕΛΑΣ σπείρα που «σήκωνε» χρηματοκιβώτια στη Θεσσαλονίκη – Πάνω από 300.000 ευρώ η «λεία» τους (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Εγκληματική οργάνωση που χτυπούσε διαμερίσματα και επιχειρήσεις στη Θεσσαλονίκη, εξάρθρωσε η ΕΛΑΣ.

Μετά από αστυνομική επιχείρηση εχθές Τετάρτη σε διάφορες περιοχές της πόλης, συνελήφθησαν οκτώ άτομα, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ ταυτοποιήθηκαν ακόμη δύο οι οποίοι αναζητούνται.

Πρόκειται για Έλληνες, επτά άντρες και μια γυναίκα ηλικίας από 17-50 ετών κάποιοι από τους οποίους είχαν συλληφθεί  για ανάλογα αδικήματα.

Από τις αρχές Αυγούστου με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση διέρρηξαν επιχειρήσεις και διαμερίσματα σε Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Σέρρες, Δράμα, Καβάλα και Λάρισα.
Συνολικά απέσπασαν έξι χρηματοκιβώτια από επιχειρήσεις και τιμαλφή από διαμέρισμα συνολικής αξίας που υπερβαίνει τα 300 χιλ. ευρώ.

Για τη δράση τους χρησιμοποιούσαν αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού για να αποφεύγουν τυχόν αστυνομικούς ελέγχους και άλλα που τα χρησιμοποιούσαν ως «υποστηρικτικά», στα οποία είτε δεν είχαν πινακίδες είτε τοποθετούσαν κλεμμένες ή παραποιημένες.

Τα αυτοκίνητα τα απέκρυπταν σε κλειστό χώρο στην περιοχή της Νικόπολης Θεσσαλονίκης.

Από την έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι Ι.Χ, χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα και κάμερες.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Δείτε φωτογραφίες