ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ : Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται οι ληστές με την καραμπίνα

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται οι ληστές με την καραμπίνα, οι οποίοι είχαν διαπράξει τέσσερις ένοπλες ληστείες σε καταστήματα της δυτικής Θεσσαλονίκης το τελευταίο δεκαπενθήμερο.
Ειδική ομάδα του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας με αντικείμενα την ανάλυση του γεωγραφικού προφίλ και του τρόπου δράσης εγκληματικών ομάδων εξιχνίασε τις ληστείες και κατάφερε να φτάσει στα ίχνη των δραστών.
Πρόκειται για ένα 46χρονο από το Καζακστάν και ένα 40χρονο από την Ρωσία.
Στο πλαίσιο ερευνών βρέθηκαν πειστήρια και υλικό που τους τοποθετούν στους τόπους των έκνομων πράξεων.

Πώς δρούσαν

Χαρακτηριστικά του τρόπου δράσης των δραστών είναι η επιλογή καταστημάτων κοντά στις οικίες τους για να έχουν πρόσβαση σε αυτά και ταχεία διαφυγή. Προσέγγιζαν καταστήματα απογευματινές ή βραδινές ώρες εκμεταλλευόμενοι την σχεδόν ανύπαρκτη κίνηση στους δρόμους της πόλης λόγω του lockdown, ενώ απειλούσαν τα θύματά τους με κυνηγετικό όπλο.
Οι δράστες συνελήφθησαν το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου. Έκλεψαν μοτοσικλέτα από την περιοχή του Κορδελιού την οποία είχαν χρησιμοποίησαν για ληστεία σε κατάστημα των Διαβατών.
Δεν σταμάτησαν σε σήμα αστυνομικών της Άμεσης Δράσης και ακινητοποιήθηκαν ο ένας στη Μενεμένη και ο άλλος στο Κορδελιό. Συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία.
Στο σπίτι του 40χρονου εντοπίστηκαν ρούχα, παπούτσια και κράνη που φορούσε κατά τη διάπραξη των ληστειών. Η κλεμμένη μοτοσικλέτα αποδόθηκε στον νόμιμο ιδιοκτήτη.
Σημειώνεται ότι οι δράστες είχαν απασχολήσει κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.
Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων.