ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ : Σε οργανωμένη επιχείρηση συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί

Η επισταμένη έρευνα και η συντονισμένη επιχείρηση που πραγματοποίησαν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησε στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που ενέχεται σε διαρρήξεις και κλοπές οικιών και οχημάτων, καθώς και κρατικών πινακίδων κυκλοφορίας στο ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.
Για την υπόθεση συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί ηλικίας 24, 22, 27 και 26 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση-συμμορία και διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.
Ειδικότερα, οι συλληφθέντες από μέσα Μαΐου του τρέχοντος έτους ενώθηκαν προκειμένου να προβαίνουν με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση κάθε φορά σε κλοπές κακουργηματικού χαρακτήρα.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της εγκληματικής τους δράσης προέβησαν σε έξι διαρρήξεις οικιών, μία κλοπή οχήματος, δύο διαρρήξεις αυτοκινήτων και τρεις κλοπές κρατικών πινακίδων κυκλοφορίας, στις περιοχές Τριαδίου,  Διαβατών . Χαλκηδονας . Πεύκων, Ασβεστοχωρίου και Πυλαίας.
Για τις μετακινήσεις τους προς και από τα σημεία των εγκληματικών τους ενεργειών χρησιμοποιούσαν αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 24χρονου στο οποίο τοποθετούσαν κλεμμένες κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας, με σκοπό να παραπλανήσουν τις αστυνομικές Αρχές.
Πρωινές ώρες χθες (17-06-2022) αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας με τη συνδρομή συναδέλφων τους της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Επιχειρησιακών Δράσεων πραγματοποίησαν οργανωμένη επιχείρηση στις περιοχές Ωραιόκαστρο . Ευόσμου, Διαβατών και Μενεμένης όπου εντόπισαν και συνέλαβαν τους δράστες, ενώ σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοσμήματα, καθώς και το «επιχειρησιακό» όχημα που χρησιμοποιούσαν για τις έκνομες πράξεις τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι,  ο 22χρονος, ο 27χρονος και ο 26χρονος έχουν συλληφθεί στο παρελθόν για περιστατικά ληστειών και κλοπών και έχουν εκτίσει ποινές φυλάκισης.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τυχόν εμπλοκή τους σε παρόμοιες εγκληματικές ενέργειες.