Αστυνομικά : SOS από τους δημάρχους της Θεσσαλονίκης για την έλλειψη αστυνόμευσης

Τα προβλήματα της έλλειψης ασφαλείας και της αυξημένης παραβατικότητας που αντιμετωπίζουν στις περιοχές τους θέτουν σε εκπροσώπους της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας οι 14 δήμαρχοι του νομού Θεσσαλονίκης, σε συνάντηση που βρίσκεται σε εξέλιξη στα γραφεία της ΠΕΔΚΜ.
Όπως τόνισε σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και δήμαρχος Αμπελοκήπων- Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, η κοινή αυτή σύσκεψη γίνεται προκειμένου ο κάθε δήμαρχος να εκφράσει τα προβλήματα της περιοχής του, έτσι ώστε η αστυνομία να έχει και την άποψή της αυτοδιοίκησης γι’ αυτά.
Είναι κάτι που γίνεται πρώτη φορά. Μέχρι τώρα συνήθως προστρέχαμε και διαμαρτυρόμασταν οι δήμαρχοι στις πόρτες της Αστυνομίας, χαιρόμαστε για την πρωτοβουλία του αρχηγού της ΕΛΑΣ“, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κυρίζογλου.
Όπως είπε ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ, στον δικό του δήμο υπάρχουν τα προβλήματα που υπάρχουν σε όλες τις τοπικές κοινωνίες, δηλαδή κλοπές, διαρρήξεις και μικροεγκληματικότητα καθώς επίσης και  μετανάστες που μένουν σε βαγόνια του ΟΣΕ και περνούν από τις σιδηροδρομικές γραμμές .
Η αστυνόμευση είναι ελλιπής, όχι μόνο σε μας αλλά παντού“, σημείωσε επίσης ο Λάζαρος Κυρίζογλου.
ped1.jpg
Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της ΠΕΔΚΜ και δήμαρχος Νεάπολης- Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, έκανε επίσης λόγο για προβλήματα στην αστυνόμευση.
Υπάρχει πλήρης διάλυση της αστυνομίας στην ευρύτερη περιοχή” ανέφερε ο δήμαρχος Νεάπολης- Συκεών και απέδωσε την εικόνα αυτή σε “πλαγιές, παρασκηνιακές διαδικασίες” για τη μεταφορά αστυνομικών από τα τμήματα που πρέπει να υπηρετούν σε “μη παραγωγικές“, όπως τις χαρακτήρισε, υπηρεσίες.
Δεν υπάρχουν πεζές περιπολίες, δεν υπάρχουν μοτοσικλέτες, δεν υπάρχουν περιπολικά“, υπογράμμισε ο κ. Δανιηλίδης τονίζοντας πως και στον δικό του δήμο είναι πολλά τα κρούσματα της παραβατικότητας.
Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα τις συχνές κλοπές του χάλκινου στοιχείου των αλεξικέραυνων, τονίζοντας ότι έτσι μπαίνουν σε κίνδυνο οι ζωές χιλιάδων μαθητών σε περίπτωση καταιγίδας.
Παράλληλα, έθεσε το ζήτημα της διάλυσης της δημοτικής αστυνομίας και έθεσε την αστυνομία προ των ευθυνών της Αφού όπως τόνισε, “είναι γνωστό αυτοί οι τόνοι των μετάλλων που οδηγούνται“.
ped2.jpg
Το θέμα της παραβατικότητας είναι πάρα πολύ συχνό πλέον στην πόλη μας και συναντάται πλέον ακόμη και στο κέντρο της πόλης“, τόνισε από την πλευρά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας και δήλωσε πως θα πρέπει να ληφθούν άμεσα όλα εκείνα τα μέτρα που είναι απαραίτητα για την ασφάλεια των πολιτών.
Ο δήμος Θεσσαλονίκης θα βοηθήσει όπως μπορεί“, διαμήνυσε ο κ. Ζέρβας και έφερε ως παράδειγμα τις δράσεις για την τήρηση του ΚΟΚ.
Για αναμόρφωση του σχεδίου δράσης της ΕΛΑΣ με βάση τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κάθε δήμος, έκανε λόγο στις δηλώσεις του ο Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, Ταξίαρχος Χρήστος Μπουλούμπασης.
Όπως υπογράμμισε, υπάρχουν οι δυνάμεις και η θέληση έτσι ώστε κάτι τέτοιο να πραγματοποιηθεί.