Αστυνομικά : Υπόθεση Γαλήνης Κοεμτζή

Εξελίξεις έχουμε στην υπόθεση θανάτου της φοιτήτριας Γαλήνης Κοεμτζή, η οποία συγκλόνισε το πανελλήνιο πριν από 3 χρόνια στα Γιαννιτσά. Η 22χρονη φοιτήτρια έκανε βουτιά στο κενό από τον 9ο όροφο των εστιών του ΑΠΘ, μετά τη δημοσίευση φωτογραφιών της στο διαδίκτυο.
Σύμφωνα με πληροφορίες αντικαταστάθηκε η εισαγγελέας που διενεργούσε την έρευνα για τις συνθήκες θανάτου της Γαλήνης Κοεμτζή στη Θεσσαλονίκη και ήδη κλήθηκαν σε ανωμοτί κατάθεση τρία άτομα.
Η οικογένειά της από την πρώτη στιγμή υποστήριζε πως η Γαλήνη ήταν θύμα εκβιασμού, είχαν κινηθεί νομικά και είχαν καταθέσει μήνυση κατά αγνώστου διότι η οι συγγενείς της άτυχης Γαλήνης δεχόντουσαν απειλητικά μηνύματα μέσω facebook και συγκεκριμένα η αδερφή και η ξαδέρφη της φοιτήτριας δεχόντουσαν απειλές για τη ζωή τους αν δεν σταματούσαν να ασχολούνται με το θάνατό της. Υπενθυμίζουμε ότι η αστυνομία κατάφερε να ταυτοποιήσει τον αποστολέα των απειλητικών μηνυμάτων.

Πρόκειται για άντρα που χρησιμοποιούσε ψεύτικο προφίλ, όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια μετά από έρευνες που έκαναν οι άντρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Παράλληλα, βρέθηκε στο Λονδίνο φίλη και πρώην συνάδελφος της Λίνας, η οποία ήταν μαζί της λίγες ώρες πριν τον θάνατο της κοπέλας. Θα κληθεί από τις βρετανικές Αρχές για να καταθέσει ό,τι γνωρίζει για την υπόθεση.
Αρχικά, ο θάνατος της Γαλήνης είχε αποδοθεί σε αυτοκτονία, όμως μετά τα νέα στοιχεία για τον θάνατό της, ο φάκελος της υπόθεσης άνοιξε ξανά.
Πλέον, οι δικαστικές αρχές καλούνται να απαντήσουν στο ερώτημα αν ο θάνατος της Λίνας οφείλεται σε αυτοκτονία ή εγκληματική ενέργεια, με τον δικηγόρο της οικογένειας Αντώνη Ξυλουργίδη να δηλώνει πως «σύντομα θα έχουμε προσωποποίηση ευθυνών».