ΑΡΘΡΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – Δήμος Χαλκηδόνος : Ανοίξαμε και σας περιμένουμε!

Ανοίξαμε και σας περιμένουμε!

ΤΟΥ : ΠΑΝΟΥ ΜΑΡΚΙΔΗ

( Αργηγός  Ελάσσονος Αντιπολίτευσης -Χαλκηδόνος  )

 

Λέει το πλακάτ που κρατούν τα παιδιά στην τελετή έναρξης του κολυμβητηρίου. Με τα μαγιώ, τα γυαλάκια τους, όπως θα΄πρεπε να είναι τα περισσότερα παιδιά την ημέρα αυτή.
Τα παιδιά επιτρέπεται να περιμένουν και άλλα παιδιά, ο Δήμος όμως θα έπρεπε ήδη να έχει πάει να τα βρεί, έτσι ώστε την πρώτη μέρα λειτουργίας του κολυμβητηρίου να είναι τα περισσότερα εκεί.
Πού να τα βρεί;
Μα εκεί που ήταν λίγες μέρες πριν : στα σχολεία τους, για να δηλώσουν τα παιδιά τμήματα που θα ήθελαν να παρακολουθήσουν, να γνωρίζουν τα δρομολόγια του λεωφορείου που θα τα μεταφέρει στο κολυμβητήριο και για να μπορεί ο δήμος να υπολογίσει περίπου τον αριθμό τους, για να προχωρήσει στην πρόσληψη ανάλογου αριθμού εκπαιδευτών.
Αντί αυτών για άλλη μια φορά το κολυμβητήριο θα λειτουργήσει στα πλαίσια της τακτικής που εφαρμόζεται όλα τα προηγούμενα χρόνια : με μειωμένο προσωπικό, με εισιτήριο για όλους και χωρίς μεταφορικά μέσα.
Φαίνεται πως θέλουν να αγνοούν τις δυνατότητες που έχει το κολυμβητήριο και το μέγεθος των υπηρεσιών που μπορεί να προσφέρει στους δημότες του Δήμου μας.
Ή είναι υποστηρικτές της άποψης που λέει, ότι όλες οι δημοτικές υπηρεσίες πρέπει να λειτουργούν με την αρχή της ανταποδοτικότητας.
Γι΄αυτό στο Δημοτικό Συμβούλιο όλοι σχεδόν οι σύμβουλοι των άλλων παρατάξεων αντιμετώπισαν ειρωνικά την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης, που ζητούσε όλα τα παιδιά της υποχρεωτικής εκπαίδευσης να απολαμβάνουν δωρεάν τις υπηρεσίες του κολυμβητηρίου. Κι αυτό, γιατί πιστεύουμε ότι για να αποσβεστούν τα χρήματα που δαπανήθηκαν για την κατασκευή του αλλά και αυτά που διατίθενται έτσι κι αλλιώς
για τη λειτουργία και την συντήρησή του, ένας τρόπος μόνο υπάρχει: να δώσουμε σε κάθε παιδί αλλά και σε κάθε ενήλικα, που δεν έχει την άνεση να πάει στη θάλασσα,τη δυνατότητα να μάθει κολύμβηση και να απολαύσει τη δροσιά του τις μέρες του καλοκαιριού.
Για να πραγματοποιηθεί όμως αυτό, πρέπει η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης να γίνει σημαία διεκδίκησης των δημοτών μας.
Αλλιώς και το κολυμβητήριο θα καταλήξει, όπως και τα υπόλοιπα ολυμπιακά έργα.

Δήμος Χαλκηδόνος:Εγκαινιάστηκε και επίσημα η κολυμβητική περίοδος ...