ΑΠΕΡΓΙΑ : Το “VIMATHEES-NEWS” συμμετέχει αύριο στην απεργία των δημοσιογράφων

Ημέρα απεργίας η Πρωτομαγιά, που φέτος «πέφτει» τη Μεγάλη Τετάρτη. Αν και η υποχρεωτική αργία μεταφέρθηκε, τα συνδικάτα επιμένουν ότι η ημέρα είναι ημέρα απεργίας.
Υπενθυμίζεται πως, με απόφαση της υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνας Μιχαηλίδου, η υποχρεωτική αργία της Πρωτομαγιάς έχει μετατεθεί για την Τρίτη 7 Μαΐου 2024.
«Για τα συνδικάτα, η Πρωτομαγιά είναι ημέρα απεργίας και όχι μεταφερόμενης αργίας» σημειώνει η ΓΣΕΕ, αναφέροντας πως «δεν «διεκδικεί» από τις εκάστοτε κυβερνήσεις να κηρύσσουν ως αργία την 1η Μάη και, μάλιστα, μεταφερόμενη και περιφερόμενη»
Παράλληλα, καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, στην 24ωρη Γενική Απεργία για την Εργατική Πρωτομαγιά την Τετάρτη 1η Μαΐου και στο συλλαλητήριο των συνδικάτων.
Οι συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη
Τη στήριξή του στην απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης 1ης Μαΐου για την Εργατική Πρωτομαγιά, εκφράζει με ανακοίνωσή του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και καλεί όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τους ανέργους, τους νέους και τις νέες, τους συνταξιούχους στη συγκέντρωση στις 10:30 στο Ε.Κ.Θ. και την κατάθεση στεφάνων που θα ακολουθήσει και συμμετοχή στην απεργία την Τετάρτη 1η Μαΐου 2024.
Παράλληλα, ξεχωριστή συγκέντρωση πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ στις 10.30 στο άγαλμα Βενιζέλου στην Αριστοτέλους. Επίσης, κάλεσμα για συγκέντρωση και απεργιακή πορεία στις 10.30 στην Καμάρα υπάρχει και από αναρχικές οργανώσεις και συλλογικότητες.
Αντίστοιχο κάλεσμα απηύθυνε και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καλώντας τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να δώσουν δυναμικά το «παρών» στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη, 1η Μαΐου 2024, σε ολόκληρη τη χώρα.
Πώς θα κινηθούν τα λεωφορεία
Με στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9πμ και ακολούθως από τις 9μμ έως τη λήξη της βάρδιας, συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά τη Μ. Τετάρτη οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ. Συνεπώς τα λεωφορεία θα κινηθούν στο προαναφερόμενο χρονικό διάστημα.
Κανονικά θα κινηθούν τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ.
Η Hellenic Train σε ανακοίνωσή της «ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι, λόγω της απεργιακής κινητοποίησης που εξήγγειλε η Γ.Σ.Ε.Ε., για την ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς, στην οποία συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ.), την Μ. Τετάρτη 1 Μαΐου, θα υπάρξουν αναστολές και τροποποιήσεις στα δρομολόγια σε όλο το δίκτυο, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού.
Ωστόσο, για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, η Hellenic Train θα πραγματοποιήσει τα παρακάτω δρομολόγια με προσωπικό ασφαλείας:
Στο τμήμα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα: 52,53,56 και 57
Στο τμήμα Λάρισα – Θεσσαλονίκη – Λάρισας: 1591,1592,2593,2594,1597 και 1598
Απεργούν οι δημοσιογράφοι
Επίσης απεργούν δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί υπάλληλοι των ΜΜΕ, την Μ. Τρίτη όσοι εργάζονται σε εφημερίδες και την Μ. Τετάρτη όσοι εργάζονται σε ηλεκτρονικά μέσα.  Το “VIMATHEES-NEWS” συμμετέχει αύριο στην απεργία των δημοσιογράφων