Απεργία ΔΕΗ : Κατεβάζουν τους διακόπτες οι εργαζόμενοι

Από την Κυριακή το βράδυ ξεκινάμε απεργιακές κινητοποιήσεις με διακοπές ρεύματος σε όλη την Ελλάδα, τα νησιά, την Κρήτη αλλά και τη Ρόδο», υποστήριξε ο πρόεδρος εργαζομένων του ομίλου της ΔΕΗ, Κώστας Μανιάτης.
Μιλώντας στο ραδιόφωνο Ελλάδα 94,3 και τον Βαγγέλη Γιακουμή, ο Κώστας Μανιάτης ανέφερε ότι «το νομοσχέδιο του υπουργείου Ενέργειας διαλύει ΔΕΗ» και πως ο υπουργός, Κωστής Χατζηδάκης, λειτουργεί ως «εκπρόσωπος ιδιωτικών συμφερόντων».
Παράλληλα τόνισε πως όταν υπάρχει απεργιακή κινητοποίηση, «σίγουρα θα έχουμε διακοπές ρεύματος, αλλά θα προειδοποιούμε για τις ώρες και που θα κατεβαίνει ο διακόπτης», ανέφερε ο κ. Μανιάτης.
Η ΓΕΝΟΠ μόλις έγιναν γνωστές οι αλλαγές που έρχονται στη ΔΕΗ και αντιδρώντας στην άρση της μονιμότητας στην επιχείρηση, ανακοίνωσε πως προσανατολίζεται σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.
Το ΔΣ της Ομοσπονδίας συνεδρίασε εκτάκτως το Σάββατο και επισήμανε ότι «το νομοσχέδιο φέρνει δραστικές αλλαγές στη λειτουργία της ΔΕΗ και ουσιαστικά ανατρέπει τις εργασιακές σχέσεις».
Αποφασίστηκε, επίσης, πρόγραμμα ενημερώσεων στους χώρους εργασίας (ορυχεία, μονάδες, διοίκηση, καταστήματα) και εξετάστηκε η δυνατότητα συντονισμού των κινητοποιήσεων με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας και των εργαζόμενων στη ΔΕΠΑ.